Feb 27, 2007

Mitä kaapista löytyy-piirakka


Bongasin pohjaohjeen Kmsun Kettuterroristi-blogista, ja kun kaapissa oli noita perunahiutaleitakin, niin mikäs siinä, pyöräytetään piirakka :D

Pohjaan tuli siis:

1 dl perunahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 gr margariinia
1 dl vettä

Nypi rasva kuivien aineiden kanssa ryynimäiseksi, lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna jähmettyä kylmässä noin 30 min. Taputtele piirakkavuokaan, pistele haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 10 min.

Täytteeseen tyhjensin jääkaapin kaikista jämäaineista, joten mukaan meni; 2 kananmunaa, 2 dl ruokakermaa, noin 100 gr chevre&yrtit-tuorejuustoa, suolaa, pippuria, paprikajauhetta, noin 100 gr katkarapuja, sitruunanmehua (noin 1 rkl), vihreitä oliiveja, tuoretta persiljaa ja kirsikkatomaatteja. Sekoitin kaikki aineet tomaatteja lukuunottamatta keskenään ja kaadoin pohjan päälle. Asettelin vielä tomaatit paikoilleen ja uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi.

2 comments:

Anonymous said...

Hyvältä näyttää!:) Piirakat on käteviä, kun täytteen voi säveltää aina sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Suolaisissa piirakoissa käytän yleensä aina peruspohjana muusijauheeseen tehtyä pohjaa. Siitä tulee paljon maukkaampi kuin pelkästä vehnäjauhosta.

t: Kmsu

Jenni said...

Joo, ensimmäistä kertaa kokeilin tuollaista muusiohjepohjaa, ennen olen tehnyt joko kokonaan vehnäjauhoista tai sitten kokonaan muusista. Mutta tuo olikin tosi hyvä, ja helppo, täytyykin alkaa käyttämään useammin =)