Feb 22, 2007

Uuniperunoita pekonitäytteellä

Uuniperunoihin ihastuin vasta ollessani au pairina Englannissa, perheen äidilla oli tapana tehdä päivälliseksi meille aikuisille usein näitä. Täytteenä oli aina mitä kaapista sattui löytymään sekä salaattia. Sieltä opin myös uuniperunoiden nopeamman kypsennystavan; ensin mikroon noin 4 minuutiksi ja sitten uuniin, puoli tuntia riittää, ja ilman foliota, jotta kuoresta tulee mukavan rapsakka (kuoret ovat herkkua!!). Tämä täyte on ihan hävettävän yksinkertainen ja näin flunssaisena siinä olikin aivan tarpeeksi kokkailua, varsinkin kun pöljyyksissäni tein vielä nuo yrttileivät ja laskiaispullia samana päivänä..Illalla se sitten taas kostautui. Mutta näin edettiin:

Rosamunda-perunoita 1 per ruokailija

1 pkt filepekonia
1 iso sipuli
3-4 kynttä valkosipulia
mustapippuria
loraus balsamicoa
Creme Cuisine-sipulisekoitusfraichea noin puoli purkkia
(juustoraastetta)

Mikrota kunnolla pestyjä perunoita noin 4 minuuttia, pienempiä 3 min. Siirrä uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

Paista suikaloidut pekonit pannulla ilman rasvaa rapeiksi, lisää mukaan sipulit ja freesaa läpikuultaviksi. Lorauta lopuksi pannulle balsamicoa (noin 1 rkl) ja rouhaise mustapippuria myllystä.

Ota perunat uunista, tee niihin ristiviillot ja purista hieman auki. Ripottele perunan keskelle hieman suolaa ja juustoraastetta (ei missään nimessä pakollinen, mutta makuyhdistelmä on ihana..). Kauhaise reilu lusikallinen maustettua fraichea potun päälle ja lopuksi pekoni-sipuliseosta. Lisäkkeenä meillä oli ihan salaattia jäävuorisalaatista, rucolasta, kirsikkatomaateista ja sipulista.

No comments: