Feb 24, 2007

Kebakot ja tomaatti-oliivikastiketta

Tämän viikon Köyhissä Ritareissa tehtiin lammaskebakoita ja oliivikastiketta. Lauantaina ruokaa miettiessäni pamahti ko. ohjelma heti mieleeni, ja kun nopeaa ja helppoa piti saada, kebakot sopivat mainiosti. Reseptiä muuntelin sen varran, että käytin naudan jauhelihaa ja mustien oliivien sijasta vihreitä. Ai niin, ja paseerattua tomaattia, niin ei tarvinnut konetta kaivaa kaapista. Nämä sopisivat varmasti kesällä grilliin, pitää kokeilla, kun ensi kesänä päästäänkin oman masiinan kanssa pöhistelemään :D Tässä ohjeet:

Kebakot

400 g lampaan jauhelihaa

  • 1 rasia fetajuustoa (100 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • 1tl kuivattua oreganoa
  • 1rkl soijakastiketta
  • hieman tabascoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • varrastikkuja

Sekoita isossa kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin keskenään. Muotoile kosteilla kämmenillä lihamassasta kepakoita varrastikun ympärille. Aseta leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10-13 minuuttia.


Oliivi-tomaattikastike

  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliivirenkaita
  • 2 dl vettä
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä hetki ja lisää tomaatit. Lisää myös vesi. Hauduta noin 20 minuuttia ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon oliivirenkaat.

1 comment:

Anonymous said...

Haastoin sinut kertomaan 6 omituisuutta itsestäsi.;) Pakko ei ole haastetta ottaa vastaan...

t: Kmsu