Feb 1, 2007

Kalakeittoa


Yleensä tulee kalakeittoa tehtyä äidin hyvän ohjeen mukaan (perunoita, sipulia, kalaa, maitoa, mausteita jne.), mutta vaihtelu virkistää.. Tämä kalalinssikeitto olikin ihan mainio uusi tuttavuus. Tosin linssit hienoisella hiekkaisuudellaan eivät saaneet ihan kymppiä, mutta jos ensi kerralla kokeilisi ilman niitä.. Tässäpä ohjetta:

1 porkkana
1 paprika
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 sellerin varsi
1 prk (pieni) tomaattipyrettä
noin 1 l vettä
kalaliemikuutio
suolaa, pippuria
paprikajauhetta
tabascoa
provencale yrttisekoitusta
400 gr seitä
2 dl huuhdeltuja punaisia linssejä

Freesaa kasvikset kattilassa tilkassa öljyä, lisää pyre ja paista vielä hetki. Kaada mukaan lämmin vesi ja kalaliemikuutio sekä mausteet (tabascoa varovasti). Anna kiehahtaa. Leikkaa kalat kohmeisina palasiksi ja lisää keittoon, anna kuplia hetki miedolla lämmöllä. Lisää lopulsi huuhdotut linssit ja keitä vielä noin viitisen minuuttia.

Tämän kanssa tarjosin salsa-juustosämpylöitä; leikkasin porkkanasämpylät kahtia, levitin salsaa puoliskoilla ja juustoraastetta päälle. Uuniin 225 asteeseen noin 10 minuutiksi, tai kunnes juusto on sulanut ja vähän saanut väriä.

No comments: