Feb 9, 2007

Suklaata, suklaata...

Eilenhän pakkanen paukutteli taas 25 asteen hujakoilla, ja ilmeisesti sisäinen leipurini heräsi eloon; näiden suklaakeksien ja muffinien lisäksi tein illalla vielä pizzaa Jamie Oliverin ohjeella (siitä sitten myöhemmin..), mitä on muissakin blogeissa ( mm. Sohvin keittiössä)
harrastettu. Kuvan suklaamuffinit tein Oliivian blogin
ohjeella, joka osoittautui aivan ihanaksi, Oliivian ohje on niin hyvä, että kannattaa käydä sieltä kurkkaamassa, turhaan tähän sitä kopion suoraan =). Ja toim. huom. kannattaa laittaa paaaaaljon suklaata :D Minun versioni ovat kalpeampia siitä yksinkertaisesta syytä, että van houtenin päästyä loppumaan, jouduin laittamaan tavallista kaakaojauhetta. Mutta hyviä tuli silti.. Nam. Nyt pitää kyllä tosin lopettaa tämä herkkujen tekeminen, itsellä tulee sitten kuitenkin napsaistua pari omaankin suuhun, vaikka ei saisi..

Tässä ohje suklaakekseille, löysin tämän Painonvartijoitten (kuinkas muuten!) Klassiset herkut-kirjasta.

100 gr margariinia (enintään 40% rasvaa)
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja (voi laittaa vähemmänkin, ei tule ihan niin kovia keksejä)
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
50 g (no vähintään!) tummaa suklaata rouhittuna

Vaahdota sokeri ja rasva, lisää muna voimakkaasti vatkaten (tai sähkövatkaimella huristaen). Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää muna-rasvaseokseen. Lopuksi kääntele mukaan suklaa. Nostele taikinasta lusikalla nokareita pellille, paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.

Nyt on sitten epätarkkojen ja "mikä ihme tuo on??"-kuvien aika ohi, uusi kamera on liittynyt perheeseemme; Canon Powershot A540. Jipii! (toim.huom. tässä postauksessa kuvat ovat vielä vanhalla kameralla otettuja..).

No comments: