Feb 16, 2007

Uunitortillat


Oikeaoppisesti meksikolaisittain kai näitä kutsutaan burritoiksi, mutta meillä ne ovat aina vääntyneet uunitortillan nimellä. No, ei nimi miestä (tai ruokaa) pahenna, herkkua nämä ovat kutsui niitä sitten miten tahansa :D. Tavallisesti teen täytteen kanasta, sipulista ja paprikasta, mutta tällä kertaa löysin kaapista papuja, jotka kaipasivat käyttöä.


400 gr jauhelihaa
1 iso sipuli
1 paprika
1 tlk papuja tomaattikastikkeessa (muutkinpavut käyvät vallan mainiosti)
1 prk tomaattipyrettä
paprikajauhetta
juustokuminaa
cayennepippuria
chiliä
suolaa, pippuria
tortillalättyjä
juustoraastetta

Paista jauheliha ja kasvikset, mausta (reilusti!). Lisää lopussa ensin tomaattipyre (paista hetki) ja sitten pavut, anna hautua vielä viitisen minuuttia.

Annostele täytettä noin kauhaalisen verran lätylle ja kääräise löysälle rullalle. Pinoa uunivuokaan ja kaada loppu täyte sekä juustoraastetta päälle. Uuniin 200 astetta ja noin 10 min. tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.

Tarjoa salaatin, salsan ja maustetun (suolaa, pippuria, sitruunanmehua) kermaviilin kanssa.

Kermaviilin voi korvata ranskankermalla, mikä onkin paljon kermaisempaa ja taittaa chilin poltetta paremmin, mutta näinä "kevyinä" aikoina ajaa tuo kermaviili asiansa ihan hyvin.

2 comments:

oliivia said...

Moi Jenni,
Aika hauska sattuma että postasimme burritot juuri samana päivänä!
Herkullisilta vaikuttavat, postaahan joskus se kanaburritoresepti, kokeilisin mielelläni sitä!
Mukavaa viikonloppua!

Jenni said...

No niinpäs sattui =)

Herkullisia nuo ovatkin, tosin pidän itise kanaversiosta ehkä enemmän, pitääkin tosiaan postata se sitten kun tulee tehtyä..

Mukavaa viikonloppua sinnekin!