Feb 6, 2007

Pulla-maniaa

Joskus iskee pulla-mania, ja silloin on pakko pyöräyttää muutama pellillinen joko ihan tavallisia kierrepullia tai sitten korvapuusteja. Tälläisenä pakkaspäivänä on mukava leipoa, kun uloskaan ei välttämätöntä enempää viitsi nokkaansa pistää.

Korvapuustit

5 dl maitoa
1 pala hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
150 gr margariinia
noin 15 dl vehnäjauhoja

Murustele hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää perään suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna, sekoita kunnolla. Alusta taikina jauhojen avulla pehmeäksi, lisää pehmeä margariini ja ota kädet käyttöön. Vaivaa kunnolla vielä ja kohota liinalla peitettynä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa ilma pois taikinasta, jaa se neljään osaan ja kauli osa kerrallaan levyksi. Levitä levylle ohuelti margariinia, sokeria ja kanelia, kääri rullalle ja leikkaa kolmioiksi. Paina kolmiot "sisään" ohuesta kohdastaan ja anna kohota pellillä vielä. Voitele kanamunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 220 asteessa 5-10 min.

Onnistuin roikkumaan koneen äärellä koko pullien paiston ajan, joten rusketus oli syvempää kuin oli tarkoitus..Mutta eipä tuo makua häirinnyt ainakaan puoliskon mielestä =D

No comments: