Feb 3, 2007

Sipulipihvit ja Tinan perunoita

Sainpas vihdoin patterit kameraankin ostettua, joten postailu jatkuu taas uusin voimin. Ja itseasiassa, tilasin juuri eilen uuden kameran, joten tulevaisuudessa kuvien laatu (toivottavasti..) paranee.. Tuolla nykyisellä kun ei voi lähikuvia ottaa ollenkaan, kun ei tarkenna oikein hyvin (eli ei ollenkaan).

Mutta tässä siis Pirkka-lehdestä ottamani ja hieman varioimani ohje sipulipihveille. Tinan perunoiden ohjeen löysin vanhasta reseptikirjastani ja päätin vihdoin kokeilla. Hyvin toimivat yhteen, tosin hieman raskas oli tuo annos.. Mutta eipä tarvinnut paljoa syödä =).

Sipulipihvit

400 gr naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
vajaa desi korppujauhoja
2 dl vettä
2 kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria
maustepippuria
paprikajauhetta

Freesaa silputtu sipuli öljyssä pannulla. Turvota korppujauhot vedessä ja yhdistä kaikki ainekset. Leivo reilun kokoisia pullia, taputtele pihveiksi ja paista joko uunissa 200 asteessa noin 40 min., tai sitten pannulla kunnolla kypsiksi. Pihvitaikinaan olisi vielä sopinut hyvin joukkoon esim. tomaattipyre, parmesaani ja vaikka tuore oregano.



Tinan perunat

noin 2-3 perunaa per syöjä
silputtua sipulia
salaatinlehtiä
keitettyä kananmunaa
kastiketta (öljy,viinietikka,sinappi,vesi)


Paista kuutioidut perunat pannulla sipulin kanssa. Asettele salaattipedille, päälle kananmunaa ja pirskotus kastiketta. Tuon kastikkeen tarkkoja määriä minulla ei ole, kunhan sekoittelin (taas) ja tiputtelin vähän perunoiden joukkoon. Sitä siis ei todellakaan tarvitse olla paljon, muuten tulee liian etikkaista.

No comments: