Feb 15, 2007

Ohrarieska

Oikeasti, tämä on maailman helpoin leipäresepti. Sekä tietysti maukasta :D Ohrajauhoja, vettä ja suolaa, that´s it. Leivinuunissa tulisi vielä parempia rieskoja, mutta sen vielä puuttuessa, sähköuunikin käy, mutta kuumaa pitää olla. Ohjeen määristä tulee kaksi noin puolen pellin kokoista rieskaa.

3 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
5 dl ohrajauhoja

Kuumenna uuni 300 asteeseen. Sekoita nopeasti jauhot ja suola kylmään veteen taikinaksi. Jaa taikina kahteen uunipellille ja taputtele jauhojen avulla ohuiksi leiviksi. Pistele haarukalla. Mitä ohuemmiksi jaksat taputella, sitä rapeampia rieskoista tulee.

Näitä meillä siis syötiin yllä olevan tulisen nakkikeiton kera, eikä rieska edes oikeastaan kaivannut päälleen mitään muuta kuin sipauksen oivariinia =)

6 comments:

Anonymous said...

Rieskat on aina niin hyviä tuoreena ja lämpimänä! Ja mikä parasta helppoja ja nopeita tehdä, ja aineet löytyy aina kaapista.:)

t:Kmsu

Jenni said...

Totta!
Toisinaan kyllästyttää se vaalean leivän raahaus kaupasta, meillä kun tuo mies syö sitä kuin ilmaa joskus.. Joten vähän halvempi ja maistuvampi versio on tämä. ;)

Anonymous said...

Kauanko olet pitänyt rieskoja uunissa? Pintaan sain kyllä väriä, mutta sisältä vaikuttaa olevan hieman raakaa.. Olenko ihan ulalla;)

-eka kerta rieskaa

Jenni said...

Riekosja ei tarvi pitää uunissa kuin vajaa 10 minuuttia, riippuen tietysti ihan koosta ja paksuudesta. Yritä tehdä mahdollismman ohuita ja muista pistellä haarukalla, jotta lämpö pääsee pohjaan asti :) Rieska tosin voi olla vähän raa´an oloinen sisältä, mutta se kyllä kovettuu oltuaan pöydällä vähän aikaa.

Anonymous said...

Moi, kiitos reseptistä. Oletko muuten kokeillut paistokiveä sähköuunissa?

t:petrus

Jenni said...

Paistokiveä en ole kokeillut, on ollut mielessäkyllä, mutta kun taloudessa on leivinuuni, niin ei ole vielä ainakaan tarvinnut sitä. Rieskoista tulee muuten ihan ehdottomasti maukkaampia leivinuunissa. :)