Feb 8, 2007

Tuunattu kaalilaatikko

Kaalilaatikkohan perinteisesti tehdään suurinpiirtein kolmesta raaka-aineesta (ainakin meillä); kaalista, jauhelihasta ja riisistä. Jos oikein hurjaksi rupeaa niin sipulia on saattanut hulahtaa jauhelihan joukkoon, sekä suolaa. Mutta melkein siinäpä se onkin. Eikä siinä mitään vikaa ole, ei, ihan peruslaatikko on erittäin hyvää, mutta virittelemällä vähän siitä sai tuolle miehenpuoliskollekin maistuvampaa (joku juttu keitetyn kaalin kanssa, who knows?).

noin 1 kg verran kaalia
400 gr naudan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 pss pikku porkkanoita (pakaste)
n. 3 dl keitettyä tummaa riisiä
1 prk tomaattipyrettä (pieni siis)
1 prk ranskankermaa (Ingmanin 5%)
suolaa, pippuria
juustokuminaa
paprikajauhetta


Keitä lohkottu kaali vähässä vedessä pehmeäksi, menee noin tunnin verran. Paista jauheliha, lisää mukaan sipulit ja porkkanat, paista kunnes porkkanat sulavat. Mukaan tomaattipyre ja mausteet. Maista, onko tarpeeksi suolaa etc. Lopuksi sekoita mukaan ranskankerma ja tumma riisi (riisin voi jättää poiskin jos haluaa mennä vähä-hiilihydraattisella linjalla). Koko komeus uunivuokaan, sekoita noin 2/3 osaa kaalista jauhelihaseokseen ja tee lopuista kansi vuualle. 200 astetta ja noin tunti, niin pääsee herkuttelemaan :D

Ja nyt sitten kaipaisin kommentteja tästä bloggaamisestani, kun pari kuukautta on tässä aloiteltu hommaa.. Sanokaahan, miltä vaikuttaa ja mitä kannattaisi lisätä, jättää pois jne.? Kuvien laatu tulee parantumaan ihan näillä näppäimillä, kun haen tänään postista uuden kameran (paitsi jos tämä sohlasormi ei osaa käyttää koko masiinaa..). Mutta mutta, kommenttia pliis, että jatketaan oikeaan suuntaan =)

2 comments:

oliivia said...

Moikka Jenni,
blogi näyttää hyvältä ja ruokaohjeet kuulostaa herkullisilta. Tätä kaalilaatikkoa pitää kyllä kokeilla: meillä minä olen se joka välttelee kypsennettyä kaalia ;)
Jospa tästä saisi kaalikauhun karkoitettua!

Jenni said...

Moikka!
Ja kaalikauhu lähtee tällä kyllä, tosin jos traumoja on, niin suosittelen kaalin määrän vähentämistä ja muiden kasvisten/lihan lisäämistä.. ;)
Pikkuhiljaa..Onnea kaalikammon karkoitukseen! :D

Jenni