Tämän ohjeen bongasin eräältä foorumilta tässä hiljattain. Kermaviili tuo leipään mukavaa pehmeyttä. Sopii hyvin iltapalaksi vaikkapa jonkin tuorejuuston ja teen kanssa :) Käytin ohjeeseen kuivattua persiljaa ja basilikaa ja siemenet jätin pois, mutta tein leivän sämpyläjauhoihin.
1prk rahkaa tai kermaviiliä
2dl maitoa (rahkapurkillinen
50g hiivaa
1tl suolaa
½ dl siirappia
(1dl auringonkukansiemeniä)
1dl silputtua persiljaa (tai muita yrttejä)
10dl vehnäjauhoja
50g rasvaa
Sekoita maito ja rahka ja lämmitä ne kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon loput ainekset, viimeisenä rasva. Kohota ja leivo kohottamisen jälkeen kahdeksi leiväksi. Kohota vielä valmiita leipiä hetki ja paista 175 asteessa n.30min.
3 comments:
Hyvännäköinen leipä!:) Tuota pitää varmaan itsekin kokeilla, vaikka luulen kyllä, etten saa noin kauniiksi kohoamaan.
t: Kmsu
Tuo kyllä kohosi aikalailla itsestään, ensin kulhossa ja sitten pellillä leipänä. Oli muuten ensimmäinen kohotettu leipä joka minultakin onnistui hyvin.. :D
Itselläni tuppaa kohotettavat leipomukset jäämään yleensä aika lattanoiksi. Siksi tulee harvoin mitään semmoisia leivottuakaan. Tuota pitää sitten tosiaan kokeilla, jos kerran hyvin kohoaakin.:)
t: Kmsu
Post a Comment