Feb 6, 2007

Täytettyä possunfilettä ja couscoussalaattia

Uudesta Yhteishyvästä bongasin tämän ohjeen, ja koska kaupassa oli possun file tarjouksessa, olikin hyvä sauma kokeilla. Ensimmäistä kertaa siis täytin filettä, ja tuo viiltelypuoli olisi saanut mennä vähän paremmin, mutta makuhan se ratkaisee ja tämä olikin todella hyvää! =D Ohje on kahdelle.

500 gr porsaan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria
Feta snack-aurinkokuivattu tomaatti-paketti

Tee fileeseen viilto pitkittäin noin puoleen väliin asti. Avaa filee leikkaamalla poikitain fileen sisältä reunoja kohden. Jätä reunat kiinni. Nuiji filettä hiukan käsin ja levitä täyte. Laitoin siis kaupasta valmiina saatavia feta snack-kuutioita, valutin vain öljyn pois. Sulje filee cocktail-tikuilla tai puuvillalangalla. Ruskista fileen pinta öljyn ja margariinin seoksessa, suolaa ja pippuroi. Ja file uuniin vielä noin 45 minuutiksi. Jos haluat käyttää paistomittaria, huolehdi siitä, että mittari on lihassa kiinni, eikä täytteessä. File on valmis kun mittari näyttää 70-75 astetta. Anna vetäytyä vielä uunin jälkeen 10 min. folioon käärittynä.

Lisäkkeenä meillä oli tällä kertaa couscoussalaattia; turvotin ryynit kiehuvassa vedessä paketin ohjeen mukaan, maustoin ja yhdistin ihan tavalliseen vihersalaattiin (keräsalaatti, kirsikkatomaatti, sipuli, paprika). Mausteina käytin tietysti suolaa ja pippuria, minttua, provencalen yrttisekoitusta sekä vähän cayennepippuria ja sitruunanmehua.

No comments: