Feb 14, 2007

Jamien pizzaa


Kyseinen pizzaresepti on vieraillut jo monien ruokablogien reseptistöissä, ja Jamien kirja löytyy täältäkin hyllystä. Eikun siis pizzaa vääntämään..


Varsinainen pohjaohje oli sen verran suuri, että puolitin sen ihan suosiolla, ja senkin jälkeen vielä vähän muokkasin pienemmäksi, lopulta pohja muodostui tälläiseksi:

5 dl durumvehnäjauhoja (+vähän päälle)
0,5 pss kuivahiivaa
hippunen suolaa
3 dl lämmintä vettä

Jauhot+suola kulhoon, monttu keskelle mihin laitetaan hiiva ja vesi, sekoitetaan taikinaksi. Vaivaa kulhossa pehmeäksi, siirrä pöydälle. Jamien mukaan hyvän sitkon taikinaan saa, kun pitää toisella kädellä kiinni taikinasta ja toisella "venyttää" sitä itsestään ulospäin. Kuulostaako yhtään järkevältä? No näin tehtiin hetken aikaa, jonka jälkeen taikina käärittiin kelmuun ja annettiin levätä vartin verran.

Levähtelyn jälkeen taikina jaetaan kahteen osaa, ja kaulitaan mahdollisimman ohueksi, jonka jälkeen sen voi siirtää foliolla vuoratulle ja öljytylle pellille (tai sitten käyttää vaikka leivinpaperia, mitä ei Englannissa tunneta... :) Täytteenä meillä oli tällä kertaa mozzarellajuustoraastetta, valmista pizzakastiketta, chili-paprikasalamia, punasipulia, paprikaa ja valkosipulia.

Täytyy muuten sanoa, että tämä pizza oli kaikista lähimpänä pizzerian lättyjä kuin mikään muu ikinä tekemäni, erittäin hyvää oli! Tavallisesti teen enemmän pannupizzan tyylistä, missä on paksumpi pohja, puolensa tosin silläkin. Pitääkin postata sen ohje myös sitten kun tulee tehtyä, tosin luulen, että tämä versio taitaa syrjäyttää hetkeksi ainakin tuon vanhemman.. ;D

No comments: