Mar 1, 2007

Paneroidut kanaleikkeet ja vihreä majoneesi


Tulipas tuhtia ruokaa tehyä, mutta välillä tämmöinen mattöhetki on ihan paikallaan. Tietääpähän taas syöneensä hetken aikaa, ja pysytellä vähän kevyemmillä eväillä... Himppasen ehtivät kärähtää nuo leikkeet, kun kanan kypsyys arvelutti hieman. Alkuperäinen ohje on Espanjalainen keittiö-kirjasta.

Näillä mentiin:

3 kanan rintafilettä
1-2 kananmunaa
vehnäjauhoja
hapankorppumuru/korppujauheseosta
suolaa
pippuria
sitruunanmehua
paprikajauhetta

2 dl majoneesia
tuoretta persiljaa (noin 2 rkl)
kapriksia (noin puolet pienestä purkista)

Anna luuttomille ja nahattomille fileille kevyt nuijakäsittely, tai viillä fileet auki ja painele nyrkillä littanaksi, pirskota sitruunanmehua päälle. Sekoita kananmunaan mausteet. Vehnäjauhota fileet, sitten dippaa kananmunaan ja viimeiseksi hapankorppu/korppujauhoseokseen. Paista pannulla öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Majoneesin ei tarvitse kuin sekoittaa hakattu persilja sekä kaprikset ja vähän suolaa ja pippuria. Laitoin myös sitruunanmehua tuomaan vähän raikkautta. Tuo kastike onnistuisi varmasti myös kermaviilistä kevyempänä versiona.

Lisäksi oli vielä lohkoperunoita, jotka kyllä olivat ihan liikaa, pelkillä leikkeilläkin ja salaatilla olisi pärjännyt mainiosti. Lohkoperunat teen itse niin, että leikkaan pestyt ja kuivatut perunat lohkoiksi kulhoon, päälle vähän öljyä sekä mausteita (nyt meni suola, pippuri, paprikajauhe, chilijauhe), kunnon sekoitus ja uuniin 200 asteeseen noin 30 min.

No comments: