Mar 29, 2007

Kanaa sitruuna-kermakastikkeessa ja uunijuureksia


Kastike on taas omia sävellyksiä, kun en jaksanut alkaa mitään kunnollista etsimään. Ja toiseksi, piti edetä jääkaapin silloisella sisällöllä, jtoen sekin asetti joitain rajoituksia. Mutta tässäpä tätä:

3 kanan rintaleikettä, puhdistettuna nahasta ja luista (tai filepihvejä)
1 prk Kevyt&Paksu-ruokakermaa
1 dl vettä
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 tl kanafondia
1-2 rkl sitruunanmehua (riippuu kuinka pirtsakkaa haluaa..)
pippuria

3-4 perunaa
3 porkkanaa
palsternakka
1 iso sipuli
kokonaisia valkosipulin kynsiä
suolaa, pippuria
hunajaa
öljyä
timjamia

Ota rintaleikkeisiin väri pannulla, siirrä uunivuokaan. Paistele sipulit pehmeiksi, lisää kerma, vesi, sitruunanmehu sekä mausteet. Maistele, onko mausteet kohdillaan. Kaada kanojen päälle uunivuokaan. Ja uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi, riippuen kanojen paksuudesta.

Pese ja lohko juurekset haluamasi kokoisiksi. Asettele uunipellille, ripottele päälle öljyä, mausteet sekä hunajaa ruokalusikallinen. Sekoittele juureksia vähän, jotta mausteet levittyvät kunnolla. Paista uunissa 200 asteessa noin 40 min. riippuen taas juuresten koosta.

Tuli muuten erittäin mehevää kanaa tuon kastikkeen kanssa, ei päässyt kuivumaan. Sitruunan kanssa kannattaa olla aika varovainen, se helposti lyö läpi muiden makujen.

No comments: