Feb 19, 2007

Juustoinen broileripiiras


Tätä piirakkaa olen tehnyt aikaisemminkin, jotenkin täyte tosin kaipaisi hieman raikkautta, ehkä ananas sopisi, tai persikka. Hyvä illanistujaispiirakka, on vähän ruokaisampi, eikä tarvi sitä ainaista munamaitoa laittaa, mistä en oikein tykkää. Korvasin täytteessä purjon punasipulilla, enkä laittanut paprikaa kuin yhden.

Pohja
2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g voita, sulatettuna
5 dl vehnä- tai hiivaleipävehnäjauhoja

Täyte
n. 400 g marinoituja broilerisuikaleita
2 rkl voita
3 eri väristä paprikaa
1 iso punasipuli (tai purjoa pätkä)
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulin kynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl rakuunaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 pussi (150 g) pizzajuusto raastetta
1 pussi (150 g) AURA murua

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna nousta hyvin liinan alla. Valmista täyte. Paista broilerisuikaleet voissa pannulla. Lisää pannulle suikaloidut paprikat ja sipulit sekä mausteet ja paista miedolla lämmöllä jonkin aikaa. Ota pannu levyltä. Kauli pohjataikina ja nosta uunipannulle leivinpaperin päälle. Anna pohjan kohota liinan alla. Levitä täyte kohonneelle pohjalle. Ripottele päälle juustot. Paista 225 asteessa noin 20 min. Leikkaa piiras jäähtyneenä haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Tällä ohjeella ajattelin osallistua myös sorsanpaistajan helmikuun ruokahaasteeseen , käykäähän kurkkaamassa kilpailijoita :D

2 comments:

Anonymous said...

Ohjehan on otettu suoraan valion julkaisemasta ruokalehtisestä, toki olet sitä hieman muokannut (purjon vaihtaminen punasipuliin...)

Jenni said...

Kiitoksia lähteestä, sieltähän se tosiaan taitaa olla. Kaapit kun tursuaa jo reseptejä, joten unohtuvat näistä usein =)