Feb 15, 2007

Tulinen nakkikeitto


Tämä kyseinen keitto olisi varmaan parempaa tehtynä jostain mausteisesta makkarasta, nakit olivat vähän liian pleinejä tähän.. Chorizo sopisi mainiosti, tai krakovanmakkara, soppaan kun tulee paprikaa ja chiliä. Kevättä kohti kun mennään, niin kauppojen makkaravalikoimatkin taas laajenee, jospa sitä sitten kokeilisi uudemman kerran..

Tästä ohjeesta tulee iso kattilallinen;

4 perunaa
2 porkkanaa
pätkä palsternakkaa (tai juuriselleriä)
1 sipuli
3 kynttä valkosipulia
1 pkt nakkeja
paprikasuikaleita (otin omani pakasteesta)
suolaa, pippuria
lihaliemikuutio
paprikajauhetta
chiliä (käytin kuivattua, siemenineen)
timjamia (kuivattua oli sekin)
500 gr tomaattimurskaa
ja saman verran vettä

Freesaa kattilassa öljyssä peruna, sipuli, porkkanat, palsternakka ja valkosipuli. Lisää mausteet ja anna paistua vielä hetki. Heitä nakit kattilaan, ja perään tomaattimurska ja vesi, anna kuplia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes potut ovat kypsiä.

Keittoon sain idean Espanjalainen Keittiö-kirjasta, jota selailin taas tässä yhtenä iltana. Kirja on mainio, suosittelen suuresti kaikille maalaisen ja rehdin ruuan ystäville :D

No comments: