Feb 7, 2007

Katkaraputäytteiset cannellonit

Tuo rakas ystävämme Yhteishyvä tarjosi taas hyvän reseptin =). Cannelloneja en ollutkaan ennen tehnyt, mutta eihän se niin vaivalloista ollutkaan kuin luulin. Tosin täyte olisi minun mielestäni voinut olla hiukan raikkaampi, ehkä lisää sitruunanmehua? Cannellonithan ovat siis pastaputkia, joiden sisään täyte laitetaan. Luultavasti tämäkin olisi huomattavasti maukkaampaa ja helpompi tehdä tuorepastasta, mutta niin kauan kuin joudumme tarpomaan eteenpäin ilman pastakonetta, niin on tyytyminen kuivattuihin versioihin ;D



No mutta, tässä ohje neljälle:

500 gr katkarapuja
1 iso sipuli
3 valkkosipulin kynttä
0,5 tl currya
200 gr tuorejuustoa
1 rkl tuoretta tilliä (korvasin persiljalla, kun ei tillistä tykätä)
1-2 rkl sitruunanmehua (maistele!)
suolaa, pippuria
1 dl ruokakermaa (7%)
1 tlk tomaattikastiketta (käytin valmista soosia)
100 gr juustoraastetta

Sulata ja valuta katkaravut (vinkki: katkaravut sulaa parhaiten "vedettömiksi", kun huuhtelee katkikset ensin ihan kylmällä vedellä ja siitä asteittain nostaa lämpötilaa, kuitenkin niin, että "kuumimmillaan" vesi on haaleaa). Kuumenna currya pannulla öljyssä hetki ja heitä perään hienonnetut sipulit, kuullota läpikuultaviksi. Lisää tuorejuusto ja katkaravut pannulle, käännä lämpö pois. Anna juuston sulaa ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Nosta täytettä putkien sisään esim. pikkulusikan avulla, asettele vuokaan. Kaada päälle tomaattikastike, johon on sekoitettu ruokakerma. Ripottele juustoraaste vielä koko komeuden päälle. Kypsennä 225 asteessa noin 20-30 min.

3 comments:

Anonymous said...

Hyvältä kuulostava ohje tämä, ehkä sitä voisi soveltaa jonkinlaiseen pastavuokaankin. Olen yhden kerran tehnyt canneloja, enkä tykännyt siitä täyttövaiheesta. Liian aikaa vievää.;)

t: Kmsu

Jenni said...

Joo, mietin itsekin, että voisi esim. lasagnea tehdä ihan hyvin tuolla ohjeella, kun periaatteessa siinä on kahta kastiketta =)

Aissa said...

Ei se pastakone ole niin välttämätön levypastan teossa. Myös isoilla hauiksilla ja kaulimella pärjää hyvin! Rohkeasti kokeilemaan, sillä paluuta entiseen ei sen jälkeen ole :D