Oct 8, 2007

Limemoussekakku


Ohje on suoraan Hellapoliisilta , pöydällä oli hyvää vauhtia nahistumassa kasa limettejä, joille etsin hyvää käyttötarkoitusta. Ja kun mojitoja ei tehnyt mieli, toinen vastaus oli tämä kakku ;). Ja hyvää oli, suurin osa meni kaverin illanistujaisiin.

Tässä ohjetta vielä:

Täyte:

5 liivatetta
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 limen raastettu kuori
2,5 limen puristettu mehu

Pohjana käytin tässä digestivekeksejä (aja monitoimikoneella hienoksi) ja margariinia. Tein kakun 18 cm vuokaan, joten keksejä meni noin 6 kpl. Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähemttymään.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja limenkuoriraaste.
Kuumenna esim mikrossa limemehu, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä noin minuutti. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, leikkaa pohjan kokoinen kääretorttulevy pohjalle, kostuta. Kaada täyte pohjan päälle, hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irroita irtopohjavuoan reuna ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele mielesi mukaan.

4 comments:

Anonymous said...

Ihanat sivut ja herkullisia ruokakuvia. Ihan tässä inspiroituu :). Paljonko laitoit margariinia tortun pohjaan?

Jenni said...

Kiitoksia :)
Margariinia meni varmaan semmoinen 2-3 rkl, sen verran, että massa oli hyvin taputeltavissa vuuan pohjalle.

Anonymous said...

raakaa munaa? eikös se ole vähän epäterveellistä :)

Jenni said...

Tässä vielä henki pihisee, vaikka raakaa munaa olen syönyt maailman sivu.. ;) Suomessa salmonellariski raaoista kananmunista on todella pieni, jopa olematon, joten hyvillä mielin olen tehnyt raa´astakin kakkuja. Eri asia tietysti jos asusta jossain riskimaassa.