Jun 2, 2007

Pippurinen kalkkunakeitto

Kanakeittoa (tai tässä tapauksessa kalkkuna..) tulee tehtyä todella vähän, vaikka keitto itsessään on kyllä mahtavan hyvää. Tässä oma kehitelmäni; nopea ja helppo, arkiruokaa parhaimmillaan.

300 gr kalkkunan filesuikaleita (maustamaton)
1 rkl punaista pestoa
1 pss pakastesuikalejuureksia
0,5 pss pakastepaprikoita
2 vartta kevätsipulia pieniksi pilkottuna
noin 1 litra vettä
1 rkl kanafondia
100 gr pippurituorejuustoa (Creme Bonjour)
suolaa
paprikajauhetta
tuoretta persiljaa

Paista kalkkunasuikaleet kypsiksi isossa kasarissa, mihin mahtuu koko keitto (tai sitten pannulla ja siirrä kattilaan), lisää mukaan pesto ja pyörittele hetki, että kalkkuna saa makua. Heitä mukaan kasvikset ja freesaa niin kauan että ovat kunnolla sulaneet. Sitten mukaan vesi, kanafondi sekä tuorejuusto. Anna kiehua noin 15 min. Mausta lopuksi suolalla (tarvittaessa) ja paprikajauheella sekä ripottele päälle tuoretta persiljaa. Tarjoa tuoreiden sämpylöiden kera.

No comments: