Apr 29, 2007

Pekoni-sipulikeitto


Kyseinen ohje on anastettu suoraan Pastanjauhajilta, ja mikä mainio keitto tämä olikaan, nam! Siirtyy kyllä suoraan meidän lempiruokien listalle, joten tätä tullaan tekemään useamminkin. Kaiken lisäksi keitto on helppo tehdä, eikä aikaakaan kulu ihan mahdottomia.

Kopioin suoraan tuolta Pastanjauhajien blogista tuon ohjeen, kiitos reseptistä!!

n. 170 g (6 oz.) pancettaa (tai pekonia), hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 isoa sipulia, viipaloituna (yht. n. 1,2 l viipaleita)
2 tl hienoa sokeria
n. 1,2 l (5 cups) kanalientä
800 g (28 oz) tölkitettyjä luumutomaatteja, hienonnettuna tai paloiteltuna
paahdettua leipää
parmesaanijuustoa, karkeana raasteena
basilikaa, karkeasti silputtuna (meillä oli persiljaa)

Paista pekonia keskilämmöllä niin kauan, että rasva alkaa irrota sopivasti. Lisää hieman lämpöä ja laita pannulle öljy, voi, sipulit ja sokeri. Keittele sipuleita 20-25 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat kauniin värin. Lisää kanaliemi ja tomaatit. Anna kiehahtaa ja vähennä sitten lämpöä. Jätä keitto hautumaan noin 40 minuutiksi.

Asettaessasi keittoa tarjolle laita pala paahdettua leipää kulhoon. Kauho keittoa päälle ja koristele parmesaanilastuilla ja silputulla basilikalla.

No comments: