Jan 26, 2007

Tupareitten jämiä



Viime viikolla vietettyjen tupareiden jämiä jäi tämän verran ;) Unohdin ottaa kuvia valmiista pöydästä, honero kun olen, joten sato jäi vähän huononlaiseksi. Pöydässä oli ylläolevien lisäksi tonnikala-pepperonipizzaa, kinkkuhyrriä, itse tehtyä perunasalaattia, tomaatti-vesimeloni-fetasalaattia sekä patonkia ajvar-dippikastikkeen kera. Postailen niitä sitten myöhemmin, kun saan kuviakin aikaiseksi =).

Paprikakupit

2 paprikaa (keltainen ja punainen)
3,5 dl vehnäjauhoja
75 gr kylmää voita kuutioina (käytin margariinia)
2-3 rkl vettä
4 rkl kuohukermaa (käytin kevyttä ruokakermaa)
1 kananmuna
1 rkl raastettua parmesaania

Tämä ohje on Espanjalainen keittiö-kirjasta, mistä olen löytänyt monia kokeilemisen arvoisia reseptejä.

Paahda paprikat uunissa grillivastuksella kunnes ovat mustaläikkäisiä. Kääntele niitä uunissa välillä. Laita 10 minuutiksi muovipussiin, jotta kuoret irtoavat paremmin. Hiero voi ja jauhot (sekä hyppysellinen suolaa) rakeiseksi seokseksi. Sekoita mukaan sen verran vettä, että siitä muotoutuu kiinteä taikina, joka ei tartu käsiin. Kauli taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä 12 tartalettivuokaa tai muffinipelti. Pistele pohjat haarukalla ja täytä taikinakupit rypistetyllä foliolla. Paista uunissa 10 min.

Suikaloi puhdistetut paprikat ja jaa kuppeihin. Sekoita kerma, muna ja parmesaani kulhossa, ja kaada paprikoiden päälle. Paista vielä 15-20 min. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.


Nigellan suklainen pilvikakku

Tämä kakku muistuttaa aika paljon mutakakkua, mutta appelsiini tuo mukavan säväyksen. Aivan ihan suklaanhimon tyydyttäjä ;) Ja ohje on siis Nigella Lawsonin Syötävän hyvää-kirjasta.

250 gr tummaa suklaata
125 gr margariinia
6 munaa (erottele 4 munasta keltuaiset ja valkuaiset)
2 dl hienoa sokeria
1 appelsiini raastettu kuori
2,5 dl Flora vispiä
1 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Sulata margariini, ota pois liedeltä ja laita suklaa sulamaan joukkoon. Vaahdota 2 munaa ja 4 keltuaista sekä sokeri. Lisää varovasti joukkoon suklaa-margariiniseos ja raastettu appelsiinikuori. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin suklaaseokseen ja loput kääntele varovasti joukkoon. Saa jäädä vaahtoviiruja. Kaada seos irtopohjavuokaan ja paista uunissa 35-40 min. Anna kakun jäähtyä, keskusta "vajoaa" kraaterin tavoin, minkä voit täyttää vaahdotetulla vispikermalla ja koristella kaakaojauheella.

No comments: