May 10, 2007

Jamien pizzaa vol.2

Oltiin koko päivä reissun päällä, täytyi hakea autoon kesärenkaat vihdoin ja viimein. Mittariin tuli päivän aikana kilometrejä melkein 500... Joten ruokakin oli sitten sen mukaista; helppoa ja nopeaa jääkaapista löytyneistä aineksista.
Edellisellä kerralla olin suht uskollinen ohjeelle, tällä kertaa rupesin hurjaksi (tai oikeastaan durumjauhot loppuivat kesken..) ja korvasin osan vehnäjauhoista ruisjauhoilla. Hyvää tuli näinkin, ruisjauhoja meni taikinaan ehkä noin parin desin verran. Pohjaohje löytyy siis tuolta linkistä, ja syy siihen ,että postaan tämän pizzan uudemman kerran on nuo tämänkertaiset päällysteet. Niiiiiin hyvää.

Tein siis itse tomaattikastiketta (tomaattipyrettä pikku purkki, vettä, suolaa, pippuria ja mausteita) joka levitettiin ohuiksi kaulittujen pohjien päälle. Pussinpohjallinen juustoraastettakin löytyi jääkaapista, joten se jaettiin tasan (ehkä noin kourallinen per pizza) molempiin. Varsinaisia täytteitä olivat sitten punasipuli, pepperoni, tuore tomaatti, buffalomozzarella sekä tuore basilika. Mieletön yhdistelmä! Oli kyllä ihan sikahyvää, suosittelen. Ja tuo buffalomozzarellahan hakkaa siis ne kauppaketjujen ja valion kumipallot mennen tullen, ihanaa..

Paistetun pizzan päälle ripottelin vielä jämät tsatsikista, mikä oikeasti kruunasi koko hoidon. Se mikä alkoi ajatuksesta; "äkkiä jotain syötävää, kauhea nälkä", kehittyikin yllättäen aivan mielettömän hyväksi kulinaariseksi nautinnoksi. Välillä näitä sattuu :D Olisi mukava kuulla myös samanlaisia sattumuksia teiltä lukijoilta. Kertokaahan jos on tullut eteen jokin aivan odottamattoman ihana elämys ruuan parista =)

4 comments:

oliivia said...

Kyllä, tuo samantyyppinen pizzanpäällys on meilläkin valikoitunut ehdottomaksi suosikiksi: salamia/ muuta voimakasta makkaraa (ohuina siivuina), sipulia, tuoretta tomaattia, bufalamozzarellaa ja basilikaa. Parempaa ei kerta kaikkiaan ole!
Hirveä nälkä iski heti...

Jenni said...

Totta turiset, noilla mennään kyllä jatkossa meilläkin. Nam nam..

Tusla said...

Viime syksynä sattui vähän samalla tavalla. Jääkaapissa ei juuri mitään ja jotain lisäkettä piti lihalle keksiä. Löytyi pussillinen tuoretta pinaattia (syksyllä ollaan meilläpäin tämän suhteen omavaraisia...), paketti tuorejuustoa ja sitruuna. Muutama sipuli ja valkosipulia. Syntyi ihan mielettömän hyvä muhennos, vähän niinkuin vahingossa.

Jenni said...

tusla: Tuollaiset ex tempore-kokemukset on aina niitä parhaimpia =).