May 21, 2007

Tonnikalalasagne


Tonnikalalasagneen innosti taas kauppapäivää edeltävä kaapintyhjennyspäivä. Tonnikalakastikkeen pohjana minulla oli edellispäivän tähteeksi jäänyt tomaattikeitto. Helppoja makuja, hyvin sopivat yhteen ja maistuivat myös todella hyvälle. Suosittelen!

Tonnikalasoosi:

1 prk tomaattipassataa (500 gr)
1 sipuli
valkosipulia maun mukaan
2 prk tonnikalaa vedessä
2 rkl (reilua) Creme Bonjour-maustettua fraichea
pippuria, suolaa, sokeria, oreganoa
loraus sitruunanmehua

Kuullota sipulit öljyssä, lisää tomaattipassata, sekä purkinpohjallinen (tai hiukan enemmän) vettä ja kiehauta. Mausta Creme Bonjourilla sekä muilla mausteilla. Muista maistella maut kohdilleen. Anna hautua 15 min.

Juustokastike

n. 50 gr margariinia
2-3 rkl vehnäjauhoja
n. 5-7 dl maitoa
suolaa, pippuria
2 pss mozzarellajuustopalleroita

Sulata voi hiljaiseksi kasarissa, lisää vehnäjauhot ja sekoita hetki. Lisää maitoa vähän kerrallaan (mieluiten lämmintä maitoa), kunnolla vispaten. Mausta ja heitä juustot sekaan. Anna juustojen vähän sulaa, sattumat ei haittaa.

Lasagnevuokaan vuorotellen valkokastiketta, (esikeitettyjä) lasagnelevyjä, tonnikalasoosia, valksokastiketta, levyjä jne. jne. Jätä valkokastiketta päällimmäiseksi ja ripottele vielä vähän juustoraastetta päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 min.

No comments: