May 4, 2007

10 000 kävijää!! Ja paluu vappuun eli Juustoinen Kinkku-Ananas-Aurapiirakka


Heijaa, 10 000 kävijän rajapyykki oli näköjään rikkoutunut tuossa vappuhulinoiden aikaan, mahtavaa! Kiitoksia kaikille lukijoille, jatkakaahan samaan malliin ;)

Palatakseni vielä vappupöytään postaan tämän piirakkareseptin, yleisön pyynnöstä.. ;) Pohja on vanha tuttu, mutta laitetaan se vielä tähän muistin virkistykseksi.

1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
100 gr margariinia
1 dl vettä
0,5 tl leivinjauhetta

Nypi rasva ja jauhot,leivinjauhe sekä perunasosejauhe sekaisin muruiksi, lisää vesi ja vaivaa taikinaksi. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa 30 min. Painele jauhotetuin käsin taikina piirakkavuokaan (käytin irtopohjavuokaa) ja pistele haarukalla. Esipaista 200 asteessa noin 10 min.

Täyte

1 pss kinkkusuikaleita
1 prk ananasta
100 gr Aurajuustoa
100 gr tuorejuustoa (oli cayennepippurilla maustettua)
1 dl (tai reilu) juustoraastetta
1 kananmuna
2 dl ruokakermaa
pippuria
paprikajauhetta
provencalen yrttisekoitusta
tuoretta persiljaa

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään kulhossa (jätä persiljaa vähän myös koristeluun) ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 20-30 min. Koristele persiljalla.

Kinkku-ananas-aurajuusto-yhdistelmä on ihan mainio, tosin ananasta olisi saanut olla vielä vähän enemmän tuossa. Suolaa ei kannattanut lisätä; kinkussa on sitä jonkun verran ja aurajuustossa jonkun verran enemmän.

2 comments:

Anonymous said...

Näyttääpä herkulliselta! On jo pidemmän aikaa tehnyt mieli jotain hyvää suolaista piirakkaa, hmmm. :)
Muuten, tuli mieleen tuosta sun blogin kuvauksesta, että onko ne teidän nelijalkaiset minkä rotuisia vekkuleita? :) Olen kova koira-ihminen ja kiinnostaa, tulee kyllä mieleen vain joku spanieli. :D

Jenni said...

Kiitoksi, tuo piirakka oli kyllä todella hyvää. :D
Arvasit 50% oikein, toinen noista karvakorvista on englanninspringerspanieli ja toinen on rottweiler. Kuvia löytyy tuolta Yleistä lätinää osiosta muutama kappale.