Apr 30, 2007

Mustikkamunkit eli railakasta Wappua!!


Munkkeja tuli nyt tehtyä ensimmäistä kertaa elämässäni. Ehkä olen mieltänyt sen jotenkin vaikeaksi kun aiemmin ei ole tullut väännettyä, mutta eihän tämä nyt mitään kvanttifysiikkaa ole.. Kunhan muistaa huolehtia turvajärjestelyistä (koirat pois keittiöstä, kansi öljykattilan viereen ja vakaa käsi :D), on tämä lasten leikkiä. Jälleen kerran.

Tässäpä ohje noin 20-25 munkkiin, riippuen tietysti pyörylöiden koosta.

2,5 dl maitoa
25 gr hiivaa (puolikas paketti)
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
50 margariinia
mustikkahilloa

Tee löysähkö pullataikina (liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää mausteet ja muna ja vaivaa jauhot joukkoon, lopussa lisää margariini). Anna kohota kaksinkertaiseksi ja jauhotetuin käsin leivo pyöreitä pullia. Paina lusikalla kuoppa pullaan ja täytä mustikkahillolla (n. 1 tl) ja nipistele kunnolla takaisin kiinni. Uppopaista öljyssä kauniin ruskeiksi, nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Sokeroi vielä lämpiminä. Öljyn tietää tarpeeksi kuumaksi kun nokare taikinaa ruskistuu noin minuutissa. Kannattaa kuumentaa öljy kovalla lämmöllä, mutta paistamisen alkaessa alentaa lämpötilaa pykalällä tai jopa kahdella, niin ei tule liian ruskeita munkkeja =)

Näiden myötä Suolaa&Pippuria toivottaa Riemuisaa ja Munkintäyteistä Wappua! ;D

2 comments:

Anonymous said...

Herkullisen näköisiä munkkeja! Hauskaa vappua!

Meri, Helsinki said...

Makoisaa vapuniltaa, mustikkamunkit maistuis meikäläisellekin. :-P Vaikka eipä tässä olla munkitta istuttu muutenkaan... Herkkuja on piisannut kyllä monenlaista (mistä tää joululaulu pärähtikin päähän soimaan?!) :-D