Apr 14, 2007

Takaisin hellan ääreen, tonnikalapasta

Lomat on nyt hetkeksi taas pidetty, ja voiko arkisemmin bloggailun enää aloittaakaan..? :D Nopea ja helppo resepti, joka on työpäivän jälkeen helppo tehdä. Ja josta voi sitten oman mielen mukaan varioida vaikka mitä. Näin meillä tehtiin:

1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 prk tomaattipyrettä (pieni)
1 prk tomaattimurskaa tai passataa
vettä
1 tlk tonnikalaa vedessä
suolaa, pippuria
oreganoa
raastettua parmesaania (laitoin tosi kypsää emmentaalia, kun parmesaani oli loppu)
keitettyä pastaa

Keitä pastaa syöjien mukaan, paketissa on yleensä hyvät ohjeet. Kuullota sipulit kasarissa, lisää tomaattipyre ja kuullota hetki lisää. Nakkaa sekaan tomaattimurska ja noin purkillinen vettä (riippuu kuinka löysää haluaa..), mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Halutessasi voit käyttää myös liha- tai kalalientä. Anna kastikkeen porista noin 10-15 min. ja lisää sen jälkeen valutettu tonnikala. Sekoita hyvin ja anna hautua vielä hetki. Sekoita keitetty ja valutettu pasta kastikkeen joukkoon ja raasta päälle reilusti parmesaania.

Ko. pasta on meidän perheen suosikkeja, nopeutensa ja helppoutensa ansiosta. Ja kaapista yleensä aina löytyy kyseiset ainekset, joten ei tarvitse kauppaan erikseen lähteä. Kastikettahan voi varioida haluamallansa tavalla; esim. koskenlaskija -juusto on hyväksihavaittu. =)

2 comments:

Anonymous said...

Hyvän oloinen ohje!

t: Kmsu

Jenni said...

Tuo resepti on kyllä moneen kertaan hyväksi ja maukkaaksi havaittu =D