Apr 27, 2007

Tamarindiwokki


Tamarinditahna oli minullekin uusi tuttavuus, mutta toimii tässä wokissa loistavasti! Kyseinen maustetahna on ilmeisesti Intiasta lähtöisin, ja toimisi varmasti myös curry-tyyppisissä ruuissa, pitääkin kokeilla , kun purkkiin vielä tavaraakin jäi. Kasviksiahan voi laittaa ihan oman mielen mukaan ja nuudelitkaan tässä eivät pakollisia ole, kaali tuo jo jonkun verran ruokaisuutta.

Tässä ohjetta:

300 gr kanan suikaleita (mieluiten maustamattomia)
1 sipuli
1 paprika
2-3 porkkanaa
puolikas pienestä varhaiskaalista
2 pkt nuudeleita (tai isosta paketista levyllinen)
1 prk ananasta liemineen
1 rkl raastettua inkivääriä
3 tl tamarinditahnaa
3 kynttä valkosipulia raastettuna
tilkka vettä
2 tl maissitärkkelystä
soijakastiketta
suolaa, pippuria
chiliä

Paistele kanat wokissa, mausta suolalla ja pippurilla. Heitä sekaan ensin sipulit, sitten porkkana ja paprika, anna paistua hetki. Tässä vaiheessa kannattaa lisätä myös tamarinditahna, raastetut valkosipuli ja inkivääri, sekoita hyvin. Viimeiseksi sitten kaali ja valutetut ananaspalat (ota liemi talteen!). Anna hautua pari minuuuttia ja lisää soijakastiketta, ananasliemi sekä muut mausteet. Suurusta veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä, sekoita hyvin ja lisää lopuksi nuudelit mukaan.

Hyvää on, sen voin luvata. =)
Nyt taitaa tämän blogin ylläpitäjä keskittyä grillauksen saloihin, tänään olisi tarkoitus hankkia uusi kuuma perheenjäsen talouteen.. Eli grillaamista luvassa varmaan sitten seuraavaksi tai ainakin lähiaikoina! :D

4 comments:

ylimuuli said...

Tamarindi on mullekin ihan vieras, vaikka nimi sinänsä on tullut muutamankin kerran vastaan. Ilmeisesti tätäkin vois shopata siis, niin hyvänlainen suositus tämä ruoka. :-)

Jenni said...

Kannattaa kokeilla kyllä =) Ja tuota tahnaahan voi laittaa enemmänkin, itse olin aika varovainen sen kanssa noin ekalla kerralla.

Gloria said...

Hyvän kuuloista. Mistä löysit tamarindia? Olen yrittänyt meiltä päin bongailla tuloksetta..

Jenni said...

Stockmannin Herkusta löysin tuota tahnaa, on ihan siis Spice Up!:in tekemä, millä on noita currytahnoja enemmänkin. Suhteellisen pieni purkki. Luulisin, että ainakin isommissa K-kaupoissa löytyisi.