Apr 4, 2007

Lisää vuohenjuustoa..eli kanapasta vol.2


Vuohenjuusto on absoluuttista herkkua mulle, ja aina kun sitä ostan, täytyy sen olla kunnon köntti, josta riittää useampaan ruokaan. Niinkuin nyt. Ja kaikenlisäksi käynnissä on operaatio Jääkaapin Tyhjennys Pääsiäiseksi, kun ollaan taas Kuusamoon menossa, niin tähänkin pastaan tuli nyt sitten vähän sekalaista tavaraa. Mutta vuohenjuusto ja kana on match made in heaven , joten pahaa tästä ei saa kuin uittamalla etikassa :D Huhtikuun haastekisakin näyttää liippaavan läheltä, joten taidankin tämän ohjeen kanssa ilmottautua sinne.. Käykäähän kurkkimassa kunhan osallistujat julkistetaan!

Ohjetta kehiin:

300 gr kanan filesuikaleita (oli Italian yrtit-marinaadissa)
1 sipuli
1,5 dl maustamatonta jogurttia
2 dl ruokakermaa
150 gr vuohenjuustoa (tai enemmän...)
tuoretta basilikaa
suolaa, pippuria
keitettyä pastaa

Paista kanat ja sipulit oliiviöljyssä kasarissa. Lisää jogurtti, ruokakerma ja vuohenjuusto, mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua 10 min. tai niin, että juusto sulaa. Heitä lopussa sekaan hakattu basilika. Sekoita keitetty pasta nopeasti kastikkeen kanssa ja tarjoa heti. Rucola sopii tuohon kylkeen myös hyvin. Hienoinen puristus sitruunaakaan ei varmasti tekisi pahaa tälle ruualle.

Nyt siis blogini vaikenee taas hetkeksi, pääsiäisloman ja sen jälkeisen koulun myötä. Palailen taas parin viikon päästä!

Maistuvaa ja suklaamunarikasta pääsiäistä kaikille! :D

4 comments:

Aurinkotuuli said...

Oijee, tämä kuulostaa hyvältä. Nyt olisikin juuri vuohenjuustoa hollilla, kun itsekin eilen värkkäsin kuukauden ruokahaastikkini :).

Anonymous said...

Vuohenjuusto on herrrkkua kyllä, juuri söin ravintolassa aivan ihanaa vuohenjuustopizzaa..nam. Ei taida olla mitään mihin se ei sopisi.. ;D

Jenni

Timo said...

En ole varmaan maistanutkaan ennen vuohenjuustoa ainakaan muistaakseni, mutta nyt värkkäsin tämän ja ihastuin ikihyviksi :) Kiitos ohjeesta!

Jenni said...

Hienoa Timo, että maistui! Tuo on kyllä yksinkertaisuudessaan ihan mainio resepti =)