May 17, 2007

Baltialaiset piirakat

Muuttelin alkuperäistä ohjetta (joka taitaa olla Painonvartijoitten, elisan sivustolta tuon löysin) hiukan, osin kaapin sisällön ja osin maistuvuuden takia. Näistä tulikin yllättävän hyviä ja oiva eväs esimerkiksi piknikille.

Tässä ohje, suluissa muutokset.
Ohjeesta tulee noin 20 piirakkaa, riippuen koosta.

Kuori:

* 5 dl rasvatonta maitoa
* 25 g hiivaa
* 1/2 tl suolaa
* 12 dl hiivaleipäjauhoja (ruis-ja vehnäjauhoja)
* 50 g rasiamargariinia (leivontamargariinia)

Täyte:

* noin 300 g kaalia
* 2 sipulia
* 1 - 2 tl öljyä
* 150 g vähärasvaista
saunapalvikinkkua
* 1/2 tl suolaa
* 2 - 4 tl fariinisokeria
* 1/4 - 1/2 tl valkopippuria
* noin 1 dl vettä
(* 1 prk tomaattipyrettä)
(garam masalaa)

Valmistus
1. Valmista kuoritaikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää muut aineet ja alusta taikina.
2. Anna taikinan kohota tunnin verran peitettynä ja valmista täyte.
3. Puhdista ja silppua sipulit ja kaali.
4. Kuullota sipuli, lisää kaali ja mausteet ja hauduta pehmeäksi. Lisää vettä tarvittaessa.
5. Lisää kuutioitu kinkku ja tarkista maku.
6. Kauli taikina, ota siitä piirakoita
pyöreällä muotilla, täytä ja painele tiiviisti kiinni.
7. Pistele piirakat haarukalla, voitele maidolla ja paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia.




2 comments:

Anonymous said...

Hyvännäköisiä piirakoita! Itse olen vähän kädetön leivontajutuissa, mutta tuota tekisi kyllä mieli kokeilla!

Jenni said...

Helppoja olivat tehdä, että kokeilemaan vaan ;)