May 13, 2007

Uunitortillat kanasta



Viimeksi tein näitä jauhelihasta, mutta tämä kanaversio on meillä yleisempi, jotenkin maukkaampi. Jos haluaa olla mahdollisimman autenttinen, voi juustoraasteen tilalla käyttää juustodippiä, meille se tosin menee jo hiukan liian tuhdiksi. Tuhteja nämä on nimittäin näinkin, ei mitään joka viikonloppuista ruokaa siis..Tortillat ja salsanhan voi tehdä myös itse, mutta laiskuus iski ja ostin valmiina tällä kertaa. Seuraavalla kerralla on kyllä pakko kokeilla vaikkapa Pastanjauhajien resepteillä. Lisäkkeenä oli vihersalaattia.

Näillä mentiin:

300 gr maustamattomia kanan filesuikaleita (meillä taisi olla kalkkunaa..)
1 iso sipuli
1 paprika
1 pss chilimausteseosta (ei ihan koko pussia tarvi laittaa, jos ei sitten halua extra tulista..taisi olla santa marian versio meillä)
vettä
1 pkt tortillalettuja (8 kpl)
juustoraastetta
salsaa
ranskankermaa (voi käyttää myös kermaviiliä)

Paista kana pannulla kypsäksi, lisää mukaan sipuli ja paprika, kääntele hetki. Heitä pannulle mukaan noin desin verran vettä ja maustepussista reilu puolet. Anna hautua 10 min. Kauho tortillalätyn päälle noin kauhallinen kanatäytettä, kääri rullalle ja asettele uunivuokaan. Kaada loppu täyte (jos jää) rulline päälle ja ripottele vielä juustoraastetta reilusti kanneksi. Paista 200 asteessa noin 10-15 min tai kunnes juusto on saanut hiukan väriä. Tarjoa salsan sekä ranskankerman kanssa.


2 comments:

Polkkapossu said...

Pakko todeta, että tämä on erittäin hyvä ohje. Viime aikoina onkin paljon vilahdellut vastaavia ruokablogeissa ja mikäs sen parempaa. Pitänee itsekin taas jossain vaiheessa tehdä.

Jenni said...

Kyllä, helppoa ja hyvää ;D Ja onnistuu isommallekin porukalle pienellä vaivalla.