May 27, 2007

Vaniljainen Persikkakakku


Ohjeen löysin joskus aikoja sitten netistä, alkuperä on tässäkin hukkunut (täytyy todellakin alkaa laittamaan ylös noita lähteitä..). Originaalissa ohjeessa on käytetty päärynöitä ja kuvitteleisin, että omenoistakin tämä onnistuisi mainiosti. Suurena persikkaystävänä tein tämän sitten kaapista löytyneestä säilykepersikoista. Kakku on ihanan pehmeä ja kostea, vaniljajäätelön kanssa ihan huippu jälkkäri. Käytin leipävuokaa tässä, mutta esim. 18 cm halkaisijan kakkuvuoka olis varmasti parempi.

Tässä ohje:

150 gr voita/margariina
1,5 dl muscavadosokeria (laitoin 1 dl fariinisokeria ja 0,5 dl tavallista)
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk säilykepersikoita
200 gr vaniljatuorejuustoa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Valuta persikat ja silppua noin 4 puolikasta pieniksi paloiksi. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, persikkasilppu ja vaniljatuorejuusto. Kaada voideltuun vuokaan ja asettele vuuasta riippuen päälle tai alle persikkalohkoja. Paista kakkua uunin keskitasossa 175 asteessa noin tunti.

No comments: