Mar 24, 2011

Hiljaiselon jälkeen hiukan ruokaa... Ne parhaat valkosipuliperunat!



Pahoittelut hieman tummasta kuvasta, mutta onneksi pääjuttu näkyy kuitenkin hyvin. Päätin siis blogihiljaiseloni tähän, ruokaa on toki tehty, mutta muuta asiat vei voiton vähäksi aikaa. Tosin tulevaisuudessakaan en tiedä kuinka paljon aikaa ja mielenkiintoa bloggaamiseen riittää, mutta yritän parhaani.

Nämä valkosipuliperunat olivat ihan parhaita mitä olen koskaan tehnyt. Jostain syystä kyseinen ruoka tuppasi jäämään aina vetiseksi peruna + kerma-seokseksi, mikä ei oikein maistunut miltään. No, tällä reseptillä sitten tulikin asiaan muutos! Ja arvatkaapa mistä tämä ohje on peräisin? No Jamie Oliverilta tietysti... :)

Tässä siis tulee

Maailman parhaat valkosipuliperunat

1 kg (noin) pottuja viipaleina (suht paksuja saa olla, noin 0,5-1 cm)
suolaa, pippuria
valkosipulia hakattuna maun mukaan
1 sipuli hakattuna
2 dl kermaa
timjamia kouran pohjallinen
juustoraastetta

Keitä viipaloidut perunat puolikypsiksi vähässä vedessä (tää on se juttu!), valuta ja anna höyrytä kattilassa kuivaksi. Sekoita kulhossa kerma, sipuli ja mausteet. Asettele potut uunivuokaan, kaada kermaseos päälle ja ripottele vielä juustoraaste kanneksi. Uuniin 40 minuuttia ja 175 astetta.

Perunoista tulee ihanan pehmeitä ja kermaisia, valkosipulin vähän terävoittäessä makuja. Suosittelen tekemään myös uunissa paahdetut perunat niin, että keittää niitä ensin hetken ja sen jälkeen laittaa uuniin.

Oli erittäin hyvää poron ulkofileen ja salaatin kanssa.

2 comments:

Anonymous said...

Hei! Löysin blogisi tänään, ja postauksissa on hyvä tunnelma ja reseptit tosi herkullisia. Toivottavasti palailet takaisin blogisi pariin taas tulevaisuudessa. :)

Jenni said...

Kiitoksia, tosin luultavasti tämä blogi on alkanut tulla tiensä päähän. Ehkä sitä vielä joskus innostuu postailemaan uusia juttuja. :)