Jan 19, 2009

Piparminttufondant




Huolimatta epätoivoisesta yrityksestä kohti solakampaa olemusta, on pakko välillä herkutella. Eikö niin? Mielihän siitä masentuu, jos ei näin pimeään vuodenaikaan saa edes välillä vähän suklaata...

Tässä ohje ja pieni vinkki muuten, kyseinen leivonnainen kannattaa syödä lämpimänä, muuten se tarrautuu aika hyvin vuokaan kiinni.


75 g voita tai margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl piparminttukaramellirouhetta (Marianne)
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1 dl sokeria

Pinnalle:
4 rkl piparminttukaramellirouhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita voisula ja jauhot munavaahtoon vuorotellen. Jaa seos neljään (tai kahteen... ;)) paistonkestävään annosvuokaan. Ripottele karamellirouhetta leivonnaisten pinnalle. Nosta vuoat uunipellille ja paista leivonnaisia keskitasossa noin 13 minuuttia. Leivonnaiset saavat jäädä keskeltä hieman kosteiksi. Tarjoa fondanttien kanssa tuoreita marjoja (meillä oli pakastemansikoita), raikastaa mukavasti aika tuhtia jälkkäriä.

3 comments:

Anonymous said...

Hitto tän on oltava iiiiiiihanaa!

Jenni said...

Suklaanystäville ainakin ihan ehdoton :)

Jonna said...

nam <3