May 22, 2008

Paprikakana


Salla Korpelan ja Anna Dammertin kirjassa Ruokaa ja rakkautta on hyväntuulisia perusohjeita ruuanlaittoon, kirjaa lukee hymy huulilla koko ajan. Ja hymy pysyi huulilla myös syömisen ajan :) Tässä ensimmäinen kokkaukseni kyseisestä opuksesta ja lisää on tulossa jossain vaiheessa. Älä pelästy paprikajauheen määrää, ranskankerman avulla kastike lientyy juuri sopivaksi.

Ohjetta:

400 gr kanasuikaleita (filettä, maustamaton)
1 iso sipuli
1-2 kyntää valkosipulia
3 rkl paprikajauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl kanalientä
1 laakerinlehti
1 prk ranskankermaa (pieni purkki)

Paista kanapalat öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään ja kuullota jäljelle jääneessä rasvassa sipulit. Lisää vehnäjauho sekä paprikajauhe, anna kuullottua vähän aikaa. Kaada sekaan kanaliemi, laakerinlehti sekä kanat, anna porista 15-20 minuuttia. Lopuksi miedonna kastike ranskankermalla. Tarjoa pastan ja vihersalaatin kanssa.

2 comments:

Anonymous said...

Tämä on herkkua, teen jo toiseen kertaan. Kiitos reseptistä.

Jenni said...

Ole hyvä vaan! :) Jos tykkää tästä niin kannattaa tutustua tuohon kirjaan mistä ohje on peräisin, aivan ihania reseptejä siinä.