Apr 20, 2008

Tomaattikanaa


Pitkästä aikaa päivitystä blogiinkin. Jotenkin luisuu tuo aika ihan täysin käsistä, kun taiteilee työn, koulun sekä vielä työharjoittelun pyhässä kolmiossa. No, onneksi harjoittelu on jo paremmalla puolen ja kohta saa vähäksi aikaa rentoutua ennenkuin kesälomatuuraukset alkavat...

Tässä kuitenkin kanaruoka, joka syntyi ihan itsestään, teki mieli jotain tomaattista ja kana sopii yllättävän hyvin tähän ruokaan. Voisin kuvitella kyllä myös esimerkiksi kuhaa tai ahventa tähän. Mutta näillä mentiin;

4 kanan filepihviä (maustamaton)
1 prk (400 gr) tomaattipassataa
2 dl ruokakermaa
1 iso sipuli
3 kynttä valkosipulia
kanafondia
suolaa, pippuria
oreganoa
parmesan-juustoa

Paista pannulla kanoihin hyvä väri, siirrä uunivuokaan. Kuullota sipulit samalla pannulla öljyssä, lisää tomaattipassata (murskakin käy), vähän vettä ja mausteet. Anna kuplia 5 minuuttia, lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kanojen päälle ja hauduta uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia (jos käytät rintaleikkeitä niin sitten kauemmin). Raasta juuri uunista tulleen vuuan päälle runsaasti parmesania. Tarjoa pastan ja salaatin kera.

No comments: