Mar 4, 2008

Makkarapapupata

Arkisen ruuan parissa jatketaan edelleen, sitä kun täytyy joka päivä kutakuinkin tehdä... Tämä papupata syntyi suht samoilla ineksilla kuin edellinenkin, mutta kasvikset olivat hiemen erilaisia. Perunaa ei tässä versiossa ole, ja papujakin kahta eri laatua. Hyvä ja helppo ruoka, joka makkaran mausta riippuen voi olla joko mietoa tai sitten tulista. Suosittelen tähän kyllä vähän mausteisempaa makkara, esim. chorizoa tai kunnon chilimakkaraa (Kabanossilla lienee jonkunlainen olemassa?), jotta ruoka pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Tässä noin ohjetta:

1 paprika
1 isoa sipuli
2 kynttä valkosipulia
3-4 kunnolla maustettua makkaraa
1 prk tomaattimurskaa (tai kokonaisia tomaatteja tölkissä)
vettä
lihafondia
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 prk kidneypapuja
(maizenaa)
paprikajauhetta
chilijauhetta
juustokuminaa
suolaa, pippuria
tuoretta persiljaa

Kuullosta kasvikset padassa, lisää mukaan makkara, tomaatit, lihafondi ja purkillinen vettä. Anna kiehahtaa hetki, mausta ja lisää pavut. Maistele maut kohdilleen, hauduta noin 10 minuuttia ja tarjoa paahdetun leivän kera.

No comments: