Jan 6, 2008

Inspiraatiota


Jo viime vuoden puolella hommatut keittokirjat pääsivät nyt vasta polkkailuun mukaan. Näitä on tullut selailtua ja korvamerkittyä jo hetken aikaa, toivottavasti pääsen piakkoin jo kunnon kokkauksiin. Keittokirjakaappini keittiössä alkaa pursuta liitoksistaan, joten uuden kirjahyllyn hakua taitaa olla edessä ennen seuraavaa kirjasatsia... Mutta nautitaan ensin näistä vielä hetki;

Jamie ei petä koskaan, tosin Cook with Jamie on enemmänkin opetusmielessä tehty ja esittelee Fifteenin toimintaa laajemminkin (ja he jotka eivät Fifteenistä ole kuulleet, vierailkaapa Jamien nettisivuilla, linkki tuolla reunassa). Jamie´s dinners jatkaa tuttua mutkattoman italialaista linjaa, jossa myös perinteinen englantilainen kotiruoka on hyvin esillä kokonaisen luvun muodossa. Pääsin siis viettämään nostalgiahetkiä tämän kirjan parissa, au pair- aika palasi aika vivahteikkaasti mieleen.

Ramsayn kirja on minulle ensimmäinen ja yllätti ihanilla kuvillaan sekä mukana tulleella DVD:llä jossa oli miehen tv-sarjan osia muutama kappale. Uuuh, sitä charmia ;D

Nigella tuttuun tapaansa ei kermaa tai voita säästele, mutta kirjasa on myös ihan tavallisia arkiruokia, jotka valmistuvat vielä suht nopeaan. Eikä ole todellakaan unohdettu jälkkäriosiotakaan; ainakin jauhottomia suklaabrownieseja on pakko joskus kokeilla. Nigella on kyllä eräänlainen ihmetyksen aihe, jos se nainen oikeasti syö niinkuin saarnaa, onko mahdollista omata niin hyvä vartalo?

Marjakirja oli raikas tuttavuus ja ohjeiden lisäksi tarjosi myös paljon tietoa erilaisista Pohjoismaiden marjoista ja niiden käytöstä. Hyödyllinen opus siis.


Upeat kakut- kirja oli hienoinen pettymys, jotenkin oletin, että mukana olisi ollut enemmänkin täytekakkuja ja ideoita niihin (lähinnä syksyä silmälläpitäen..), mutta kirja keskittyikin aika paljon kahvikakkupuolelle. Tosin herkkuja nekin olivat ja hiirenkorville kääntyi useampi sivu merkiksi siitä, että kokeilla täytyy.

Joulukuun päiviä-kirjan sain kirjakerholtani kuukauden kirjana ja se antaakin ruokaohjeiden lisäksi mitä mainioimpia vinkkejä ihanaan jouluun: askarteluun, pakentointiin, lahjoihin, kattauksiin... Ja mikä aivan ihana idea tehdä joulukalenteri koko perheelle kirjekuoriin, mihin jokaisen päivän kohdalle laitettaan jokin yhteinen jouluun liittyvä aktiviteetti tai puuha, esimerkiksi piparileipojaiset 12. pvä, tarinatuokio jonkun hyvän kirjan ääressä 18.pvä jne. jne. paljon mielekkäämpää kuin ainainen (ja mauton) suklaakalenteri. Eikös?

6 comments:

Anonymous said...

Miten noihin keittokirjoihinkin voi jäädä niin koukkuun...;) Minullakin hyllyt notkuu, mutta lisää pitää aina tilaisuuden tullen hankkia. Tuo Gordon Ramseyn kirja kiinnostaisi kovasti ja pitää varmaan jossain vaiheessa se ostaa. Muutkin vaikuttavat mielenkiintoisilta. Jamien kirjat on hyviä ja niitäkin täytyy saada lisää!:)

Jenni said...

Minullakin tuo keräily alkoi ihan varkain, ja nyt on sitten pakko aina saada lisää. Juoksen tarjousten ja kirppisten perässä, en raaski iha uusia hirveästi ostella kun maksavat niin jumalattomasti. Tuostakin pinosta kaikki englanninkieliset tuli tilattua amazon.comista, ja dollarin kurssin takia hi9ntaa noilla kirjoille tais jäädä siinä 30 euron pintaan eli kympin per kirja. Ei paha.

Anonymous said...

Mäkin olen hankkinut tuon Nigella Expressin. Ootko vielä kokeillut siitä mitään? Mä olen kokeillut muutamaa reseptiä, ja hyvää on tullut.

Jenni said...

En ole vielä ehtinyt kokeilemaan, pitäisikin ottaa kirja tehokäyttöön piakkoin. Mitä ruokia kokeilit?

Anonymous said...

Mä oon kokkaillut seuraavia: sesame peanut noodles, tuna and beans, sweetcorn chowder with toasted tortillas, spiced peaches ja chocolate pistachio fudge. Lisäksi kokeilin sitä quesadillojen valmistusmenetelmää, mutta käytin eri täytteitä kuin Nigella.
Tuo on kyllä houkutteleva kirja, vaikka aluksi epäilin, sopiiko tuollainen express-meininki ollenkaan Nigellan kirjaan... Seuraavaksi tekis mieli kokeilla niitä muhkeita grillileipiä ja sandwich slaw'ta.

Jenni said...

Aikalailla nuo samat on minullakin korvamerkiityjä, täytyy tosiaan alkaa kokkailemaan :)