Jul 14, 2007

Kreolilainen kanapata

Alkuperäiseltä nimeltään tämä ruoka on Chicken Sauce Piquante, mutta kun tein vähän muutoksia, niin kutsutaan tätä nyt kreolilaiseksi kanapadaksi =D Kreolilaiseen keittiön yksi perusaineksista on paprikan, sellerin ja sipulin pyhä liitto sekä öljystä ja vehnäjauhoista tehtävä suuruste, mikä kyllä jäi tästä ruuasta sinällään pois. Mutta siis , hyvää tuli näinkin, nälkä todellakin lähti :D

400 gr broilerin fileetä paloina (ap. ohjeessa kananpaloja luineen)
1 sipuli
1 punainen paprika
2 vartta selleriä
1 prk tomaattimurskaa
1-2 chilipalkoa (ilman siemeniä)
4 dl vettä
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl paprikajuhetta
1 laakerinlehti
suolaa, pippuria
1,5 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kanafondia (tai 1 liemikuutio)

Ruskista kanapalat suuressa kasarissa/wokissa tilkassa öljyä. Lisää mukaan vihannekset ja paista vielä hetki. Heitä mausteet sekä vehnäjauhot kasariin, pyöräytä pari kertaa, että jauhot ottavat rasvaa ja laske lämpötilaa. Perään tomaattimurska, vesi ja kanafondi, sekoita hyvin. Anna porista vienosti noin 20 min, maista ja mausta lisää jos tarvis. Tarjoa keitetyn riisin ja vihersalaatin kera.

3 comments:

Anonymous said...

Tämä olikin herkullinen pata, kiitti reseptistä!

Unknown said...

Olin tekemässä tätä, mutta laitoinkin kookosmaitoa tomaattimurskan sijaan. Hyvää tuli niinkin. Koitin sitten tehdä sen kreolilaisen suurusteen sekoittamalla vehnäjauhoa öljyyn (oikein?) - toimi ainakin. Kiitti:t:Tommi

Jenni said...

Joo, ihan oikein olet suurusteen tehnyt. :) Kookos antaa varmasti vähän itämaisen säväyksen tuolle ruualle.