Dec 11, 2006

Kinkkupiirakka
















Aloitetaan perinteisellä, mutta aivan mielettömän maukkaalla piirakalla. Illanistujaisissa tämä uppoaa kuin häkä. Täytteitä voi varioida miten tykkää, kinkku, paprika, purjo taitaa olla tässä
taloudessa suosikki. Kannattaa kokeilla myös vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa, nam.
En ole koskaan ollut mikään suuri munamaidon ystävä, joten kehittelin sen sijaan tuollaisen juustoseoksen. Parhaimmillaan piiras on jäähtyneenä. Kuvassa olen tehnyt kaksinkertaisen annoksen, pieni vuoka ei miellä riitä alkuunkaan =).

Pohja:
100 gr margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä

Täyte:
Kinkkusuikaleita pussillinen
Paprika suikaleina
Purjoa/sipulia suikaleina
Kirsikkatomaatteja
suolaa,pippuria
provencalen yrttimaustetta

Juustoseos:
Tuorejuustoa pieni purkillinen
2-3 dl juustoraastetta
1 kananmuna
(ruokakermaa)

Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään puuhaarukalla. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. painele taikina tavallisen kokoisen piirakkavuuan pohjalle ja reunoille ja esipaista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Sekoita juustot, kananmuna ja halutessasi ruokakerma kinkkusuikaleisiin, levitä seos pohjan päälle. Asettele myös muut täytteet mukaan, mausta. Kypsennä piirasta vielä 15-20 minuuttia.

No comments: