May 7, 2007

Spagettia ja lihapullia


Kaunotar ja Kulkuri-annos =) Tämä klassikko ei taida sen kummempia lätinöitä kaivata, lihapullataikinan ohje on alunperin äidiltäni.

600 gr jauhelihaa
1 pss sipulikeittoaineksia
1 prk kermaviiliä
1 muna
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
oreganoa

1 prk paseerattua tomaattia
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 rkl vehnäjauhoja
vettä
balsamicoa
sokeria
suolaa
pippuria

keitettyä spagettia

Sekoita lihapullataikinan ainekset (mausteita oman maun mukaan) ja pyörittele kostein käsin pullia. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 min. riippuen pullien koosta. Freesaa sipulit öljyssä kasarissa, lisää mausteet (suola, sokeri ja pippuri) ja vehnäjauho, paista vielä hetki. Tömäytä mukaan paseerattu tomaatti (500 gr) ja puoli purkkia vettä. Anna hautua noin 20 -30 min. miedolla lämmöllä, mausta balsamicolla (tai jos käytät punaviiniä, niin laita se heti vehnäjauhojen jälkeen). Maistele maut kohdilleen ja nostele mukaan paistetut lihapullat. Tarjoa keitetyn spagetin ja raastetun parmesanin kanssa.

3 comments:

Aurinkotuuli said...

Oijee, näyttääpä herkulliselta :d !!

Jenni said...

Spagetti ja lihapullat toimii aina, niin isoille kuin pienille :D

Anonymous said...

pitäs joku pv. tehä spagettia ja lihapullii.. vesi herahti kielelle, kun näin kuvan :)