Mar 25, 2007

Välimeren muffinssit

Eilen tein saunavieraalle iltapalaa, ja jotain piti saada nopeasti ja helposti. Eli muffinsseja siis. Ensimmäistä kertaa päätin kokeilla suolaisia muffinsseja, ja hyviähän näistä tuli! Ja ovat vielä suht terveellisiä, riippuen tietysti noista makuaineista. Alkuperäinen ohje on Myllyn Paras-sivustolta, TexMex-muffinnsien nimellä. Muuntelin tuota aika paljon jääkaapista löytvien ainesten mukaan. Tässä ohjetta:

4 dl sämpyläjauhoja
1 dl kauraleseitä (käytin 4 viljan puurohiutaleita)
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia (eli partista ;))
1 dl tomaattimurskaa (sekoitin siihen mukaan hiukan aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
1 pieni sipuli pieneksi hakattuna
2 tl oreganoa
ripsaus kuivattua chiliä
suolaa, pippuria
2 tl Pirkan Välimeren tahnaa
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
2 rkl fetakuutioita

Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää sitten loput. Sekoita kunnolla taikinaksi, jaa muffinssivuokiin tai -pellille. Paista 200 asteessa noin 15-20 min. Ohjeesta tulee 12 kpl. Helppoa ku heinänteko, eikö? :D

4 comments:

Anonymous said...

Suolaiset muffinssit on hyviä! Tuolla ohjeella tulee varmaan tosi maukkaita. Ainakin ainekset on sellaisia, mistä pidän.

Sinulle on muuten haaste blogissani.;)

t: Kmsu

Jenni said...

Jaahas, täytyykin käydä tsekkaamassa haaste.. ;D

ja suosittelen muffinsseja, juuri söin viimeisen..

oliivia said...

Muffinsit toimii suolapaloina hyvin. Ollaan joskus kokeiltu feta-oliivi-aurinkokuivattutomaatti muffineja ja oli hyviä! Pitää laittaa tämäkin resepti kokeiluun!

Jenni said...

Joo, tosiaan ekaa kertaa tein suolaisia muffinsseja, ja kyllä tehdään useamminkin meillä tulevaisuudessa noita, niin helppoja ja nopeita yllärivieraille valmistaa =)