Mar 6, 2007

Makkarapata

Olen pata- ja "tehdään-kaikki-samassa-astiassa"-ruokien ylin ystävä. Lähinnä sen takia, kun inhoan tiskausta. Tämä ruoka valmistuu myös yhdessä isossa kasarissa, ja leipä tulee uunipellillä, joten tiskaus jää minimiin (huraa). Sitäpatsi tämä on hyvää.

Tässä ohjetta pataan:

4 kpl hyvin maustettua raakamakkaraa (tai tavallista mausteista makkaraa)
1 iso sipuli
2 pätkää selleriä
1 paprika
3 kynttä valkosipulia
1 pieni prk tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa
1 tlk ruskeita papuja valutettuna
n.2-3 dl tummaa riisiä
paprikajauhetta
suolaa
pippuria
hippunen sokeria
timjamia

Paistele isossa kasarissa makkarat ja kasvikset mausteiden kera. Lisää lopussa tomaattipyre ja riisi. Kaada sekaan tomaattimurska ja kaksi tölkillistä vettä. Anna hautua noin 20 min. Lisää vettä tarvittaessa (riisi imee aika paljon). Kaada lopussa mukaan valutetut pavut ja maista onko suolan määrä oikein. Anna hautua vielä 10 min. Tarjoa valkosipulileivän kera.

Tuo leivän ohje on alunperin siis Jamie Oliverin Jamie´s Italy-kirjasta, mutta muuallakin sen maistuvuus on havaittu, mm. Keittokomerossa . Itse lisäsin tuohon leivän päälle vielä pussinpohjallisen emmental-raastetta ja persiljan sijasta käytin tuoretta basilikaa.

Mainiosti sopi tuohon makkarapadan kylkeen, tosin tuo leipä toimisi ihan itsenäisestikin vaikkapa iltapalana aivan hyvin, niin hyvää se on.

3 comments:

oliivia said...

Uusi pataresepti, jes! Padat ovat siitäkin mukavia, että valmistuvat melkein itsestään ;)

Jamien leipä on kyllä riippuvutta aiheuttavaa...

Jenni said...

Pataruuat on kyllä hehkutuksensa ansainneet, helposti saa hyvää. Noihin kun voi vielä heitellä melkein mitä vaan mieleen juolahtaa. =)

oliivia said...

Hyvää pataa oli! Tuli meillä vain pikkaisen liikaa riisiä mukaan. Seuraavalla kerralla olemme viisaampia. Kiitos reseptistä!