Mar 20, 2007

Ahventa Välimeren tapaan

Nyt on palattu hellan ääreen, koulutehtävätkin sain alta tehtyä, joten voi taas hetken aikaa keskittyä täysillä kokkailuun ja leipomiseen..

Tämä ohje on alkuperältään GI-dieettikirjasta (100 parasta GI-ruokaa, Ola Lauritzon&Ulrika Davidsson, 2006 Forma), joka tupsahti postiluukustani juuri ennen reissua viime viikolla. Ihania kasvisvoittoisia reseptejä löytyy siitä ja mikä parasta, erittäin terveellistä! =D

Tämän kyseisen reseptin tosin hieman muokkasin kasvislisäkkeen fetan muodossa, sekä käytin kalana puna-ahventa ohjeessa mainitun turskan sijaan. Ja kastike tehtiin oman mallin mukaan, kirjassa oli käytetty yrtti-pistaasimajoneesia, mikä kyllä sekin kuulosti ihan hauskalta idealta.

Tässä ohje siis:

2-3 reilun kokoista puna-ahvenfilettä
oliiviöljyä
voita (käytin 60% oivariinia)
suolaa
pippuria
vehnäjauhoja

1 iso paprika
parsakaalin nuppuja kourallinen
1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
oliiveja (käytin vihreitä vähäsuolaisia)
fetajuustoa noin 100 gr
kirsikkatomaatteja törpöllinen
1 chilipalko (poistin siemenet)
suolaa, pippuria

1 prk kermaviiliä
n.2 rkl kevyt majoneesia
2 rkl sitruunanmehua
2 reilua kourallista tuoreita yrttejä (käytin ruohosipulia ja persiljaa)
suolaa, pippuria

Tee ensin kastike jääkaappiin vetäytymään. Sekoita kermaviili, majoneesi, sitruunanmehu ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla.
Paista isossa kasarissa/wokkipannussa sipuli, paprika, parsakaali, tomaatit, valkosipuli ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää oliivit ja fetajuusto, napsauta hella pois päältä ja anna hautua kalojen paistamisen ajan. Voit puristaa kaloille vähän sitruunanmehua jos haluat. Mausta suolalla ja pippurilla ja vehnäjauhota fileet (leikkasin fileet kahteen osaan, tuli sopivia annospaloja) lautasella. Paista oliiviöljyn ja voin seoksessa kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Vaaleaa kalaa on haluttanut tehdä jo pitkän aikaa, lisäkkeet tosin aina tuottaa ongelmia, kun ei jaksaisi sitä iänikuista pottumuusia tehdä. Tämä olikin hyvä vaihtoehto sille, todella maukasta ja kävisi varmasti lisäkkeenä kanalle tai possullekin. Tai sitten ihan sellaisenaan kasvissyöjälle =).

5 comments:

Anonymous said...

Ihana ohje! Vaikuttaa tosi herkulliselta. Voin varmasti lisätä blogisi linkkilistalleni? Siis heti, kun ehdin, nyt nukkumatin seuraksi :)

oliivia said...

Aah, ihana ohje. Leivitetty kalapihvi on kyllä hyvää! Kasvikset voi kokeilla tehdä myös uunissa, valmistuu helposti monellekin ruoalle lisukkeeksi.

Joskus ollaan syöty kalapihvien lisukkeena ihan vain salaattiakin (jos haluaa hiilareita vältellä).

oliivia said...

Ai niin, tärkein unohtui: vähäsuolaisia oliiveja? Mistä löysit, millainen purkki jne? Oliivit maistuu mutta niiden suolaisuus vähän harmittaa noin terveellisyyden näkökulmasta ;)

Jenni said...

sohvi: Juu, tottakai saat lisätä :D

oliivia: Ihan Citymarketista nuo löytyi, ovat tuommoisessä metallipurkissa lasipurkin sijaan ja Päivänsäde on näköjään valmistaja.

Uunissa kasvikset tulisivat varmasti myös makoisiksi, yleensä olen tehnyt paahdettuja juureksia jonkun lihan seuraksi.

Anonymous said...

Missä puussa se ahven-kasvis kasvaa?