Mar 11, 2007

Hampurilaiset ja coleslaw

Lauantai pyhitettiin rennolle ja vaivattomalle illalle päivän siivousten jälkeen, ja hampparit jotenkin sopi tunnelmaan ihan mainiosti. Pihvit tehtiin myös itse, tein vähän isomman satsin; 800 gr jauhelihaa, sipulia pieneksi hakattuna ,mausteita (suolaa, pippuria, juustokuminaa, paprikajuhetta) ja kananmuna. Sekoitin/vatkasin (voiko jauhelihaa vatkata..?) taikinan suhteellisen kiinteäksi, etteivät pihvit leviä pannulla. Ja hyvin onnistuivat nuo, sunnuntaillekin jäi vielä muutama syötäväksi. Sämpylöiden välissä oli pihvien lisäksi cheddarjuustoa, tomaattia, sipulia, salaattia ja remouladekastikkeesta ranskankermalla, paprikajauheella ja pippurilla jatkettua kastiketta.

Coleslaw on taas yksi niistä herkuista, mikä löysi vatsaani kunnolla Englannissa. Reseptin tähän löysin muistaakseni jostain lehdestä aikoja sitten, harmi kun en ole kirjoittanut lähteitä ylös reseptikirjaani. Mutta siis, hyvä kaalisalaatti esimerkiksi grillauksen yhteyteen tai sitten näille hamppareille.

puolikas varhaiskaali raastettuna
1-2 isoa porkkanaa tikkuina
2 rkl sitruunanmehua
1-1,5 dl majoneesia
2 rkl ranskankermaa
1,5 tl raastettua inkivääriä
suolaa, pippuria

Sekoita aineet sekaisin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Parhaimmillaan tämä on seuraavan päivänä. Kastikkeen määrää kannattaa tehdessä tarkkailla, määrät ovat suuntaa antavia.

2 comments:

Jaana said...

Coleslaw on herkkua! Luin jostain ihan äskettäin (oiskohan ollut Kauppalehti Presso) jutun Markus Aremon kokkailuista. Mies maustaa kaalisalaattinsa sellerinsiemenillä - pakko kokeilla heti kun moisiin siemeniin törmää .-)

Jenni said...

Niin on! =D Ja paranee vaan jääkaapissa maustuessaan..Onkohan nuo sellerinsiemenet muuten niitä samoja mitä on kiinalaisten ravintoloiden kaalisalaatissa..?