Mar 3, 2007

Lasagne Bolognese

Pastanjauhajien Lasagne Bolognese on korvannut meillä vanhan lasagnereseptin täysin. Aivan älyttömän hyvää, mehevää ja maukasta tämä versio on, joten suosittelen lämpimästi varsinkin niille, joilla täytyy lasagnen päälle turauttaa puoli pulloa ketsuppia (niinkuin minä ennen.. ;)). Tähän ei todellakaan tarvitse. Tein tämän itse valmiista lasagnelevyistä (ja kevensin hieman, mm. rasvattomalla maidolla ja öljyllä..), mitkä käytin noin minuutin verran kiehuvassa vedessä, eivät ime nestettä silloin niin paljon. Juustona käytin emmental-mozzarellasekoitusta. Kopioin tähän tuon heidän reseptinsä:

400 g tuorepastalevyjä
mozzarellajuustoa

Bechamel-kastike:
60 g voita
50-60 g vehnäjauhoja
1 l kulutusmaitoa
raastettua muskottipähkinää
suolaa

Bolognese-kastike:
3-4 rkl oliiviöljyä
400 g hyvää jauhettua naudanlihaa
1 keskikokoinen sipuli
2-3 kynttä valkosipulia
500-700 g murskattuja tomaatteja
1 porkkana
1 varsiselleri
2 lihaliemikuutiota
2 dl punaviiniä
2-3 rkl tomaattipyreetä
ripaus chiliä
1-2 rkl kuivattua basilikaa
mustapippuria
suolaa
1 rkl voita
50-100 g parmesaaniraastetta

Bechamel-kastike:
Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa pari minuuttia, mutta varo, ettei seos ruskistu. Lisää kuumennettua maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Anna varovasti kiehua muutama minuutti, mausta muskotilla ja suolalla.

Bolognese-kastike:
Laita öljy valurautapannuun tai padan pohjalle. Lisää jauheliha ja ruskista. Jos teet tämän isossa padassa, kuten suosittelemme, riittää voima kunnon ruskistamiseen kerralla ja voit hauduttaa kastikkeen samassa astiassa. Nosta ruskistettu liha pois, kuullota pieneksi pilkotut sipulit ja freesaa (myös pieneksi pilkotut) porkkanat ja sellerit. Laita kaikki samaan pataan. Lisää murskatut tomaatit, viini, tomaattipyree, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin, kaksi. Lisää nestettä (tomaattimurska tai vettä), jos tarpeen. Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.

Valmista pasta ohjeen mukaan levyiksi. Jätä levyt pyyhkeiden alle lepäämään. Voitele vuoka voilla. Kaada valkokastiketta vuokaan alimmaiseksi. Levitä ensimmäinen kerros jauhelihakastiketta. Sen päälle valkokastiketta. Sitten pastalevyjä, jauhelihakastiketta, mozzarellasiivuja, valkokastiketta jne. Pastalevyjä pitää olla ainakin viisi kerrosta. Päällimmäiseksi levitä valkokastiketta ja vielä reilusti parmesaania.

Parmesaania kannattaa levittää myös pariin väliin alempana. Anna muhia 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Jos jostain syystä teet lasagnen valmiista levyistä, kokeile niiden esikeittämistä pehmeäksi, saat mehevämmän lopputuloksen

No comments: