Mar 26, 2007

Perinteinen lihasoppa



Kuusamon tuliaisina oli taas muutama köntti poroa, lähinnä lapaa ja niskaa. Lihakeittoa ei ole tullut syötyä piiiitkään aikaan, ja se on yksi niistä lapsuuden herkkuruuista mihin ei kannata mennä fuusionäpeillä sorkkimaan :D Lihakeitto lihakeittona, piste. Ja tästä ohjeesta tulee iso kattilallinen soppaa, meillä sitä syötiin 3 päivää, onneksi oli hyvää :D

n.1 kg verran poron niskaa/lapaa tai muita keittolihoja luineen
5-7 perunaa kuutioina
2 pss keittojuureksia
suolaa, kokonaisia mustapippureita (laitoin kyllä jauhettua..)

Keitä lihapaloja luineen noin tunnin verran reilussa vedessä. Kuori vaahto päältä, aina kun sitä muodostuu. Valuta lihat, ja irrottele lihat luista, ota keitinliemi talteen. Keitä kuutioidut perunat puolikypsiksi keitinliemessä, lisää keittojuurekset ja anna poreilla hetki. Lopuksi mukaan suolalla ja pippurilla maustettu liha. Maista onko mausteet kohdallaan, jos ei, niin lisää. Ja that´s it.

3 comments:

oliivia said...

Kunnon lihakeitto porosta tai hirvestä on kyllä hyvä esimerkki siitä, miten perusasiat ovat hyviä ilman kikkailuja!
Itelläkin odottelee pakastimessa keittolihat keittelyään...

Jenni said...

Totta turiset =)
Pistähän padat porisemaan, hyvää tulee varmasti ;D

Meri, Helsinki said...

Tää on sellanen asia josta olen vähän kade lihansyöjille, siis niille lihansyöjille, joille siunaantuu jotakin "luomu"lihoja sukulaisten tms. toimesta. Että sitten kelpaisi keitellä kunnon soppia ja muita :-) Kun tällaisesta lukee tai kuulee tulee niin juureva olo!

Vaan ehkä joku päivä. Tosin sukulaisia on perheen lisäksi vain yksi ja sekin Espanjassa, että siltä suunnalta lihoja ei ole tiedossa. Ja tietysti pitäisi aloittaa se lihansyönti että ehkä tässä on vähän haastetta :-D

Enivei, hienon näköistä ja varmasti maukasta.