Mar 31, 2007

Hiukan epäonnistunutta kebabbia...


Joo, tehtiin siis itse. Tai ainakin yritettiin tehdä. Kerran aikaisemminkin on kyseinen ohje ollut meillä käytössä ja silloin se kyllä onnistui paremmin. Ehkäpä folio jäi liian löysäksi tai sitten en ajanut massaa tarpeeksi kauan. Who knows. Mutta jos joku uskaltaa koittaa, tässä ohjetta:

800 gr naudan jauhelihaa (tai lammasta, on ehkä hiukan autenttisempi)
aromisuolaa
mustapippuria

Aja jauhelihan mausteiden kanssa monitoimikoneessa tiukaksi massaksi. Jos sinulla ei konetta ole, niin nuiji ja hakkaa käsin ilmat pihalle (hyvää aggressionpurkua..) Kääri massa erittäin tiukasti foliopötkyläksi (halkaisija n. 5 cm) ja paista 100 asteisessa uunissa 3-4 h. Paino on sanoilla erittäin tiukasti, koska jos paketti jää hiukkaakaan löysäksi, niin tuloksena on lihamureke (mitä meillä siis tuli). Ihan hyväähän sekin on, mutta ei oikein aja kebabin asiaa.

Lisukkeena meillä oli täysjyväpatonkia, vihersalaattia sekä tomaattisalsaa ja jogurttikastiketta. Salsa tehtiin yksinkertaisesti hauduttamalla tomaattimurskaa sipulin, valkosipulin ja mausteiden (suola, pippuri, balsamico, chili) kanssa noin tunnin verran. Jogurttikastikkeeseen laitettiin maustamtonta jogurttia sekä hiukan mauksi ranch-salaatinkastiketta.

Jäi kyllä nyt vähän hampaankoloon tästä kokkailusta, joten uusintakierros luvassa joku kerta... Ja jos silloin jopa jaksaisi sitten leipoa pitaleipiä kanssa mukaan =).

No comments: