Mar 5, 2007

Pihviä ja Pirun Hyvää Vuohenjuustosalaattia

Sunnuntairuokaa... Mies halusi pihviä ja minä salaattia , joten teimme molemmat :D. Salaatin ohje on alunperin Oliivian blogista, muuntelin sitä vain hiukan oman jääkaapin sisällön mukaan. Mukaan tuli salaatinlehtiä, rucolaa, punasipulia, valkosipulia, kirsikkatomaatteja, paprikaa, pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa. Sipulit, paprikat, tomaatit, siemenet ja juusto käytettiin uunissa grillivastuksen alla oliiviöljyn, suolan ja pippurin saattelemana, ja koottiin sitten salaattipedin päälle. Siihen päälle vielä pirskottelu (voiko tuollaista jankkia pirskotella..??) sweet chili-kastiketta ja nam. Itse en tykkää kauppojen pakatuista vuohenjuustoista, sen täytyy olla irtotavaraa ja mielellään sellainen isohko rulla, mistä leikataan (Herkusta löytyy ainakin ;)).

Mies toimii meillä aina pihvinpaistajana, joten minä en niihin tehnyt muuta kuin hieroin vähän öljyä. Ja käytettiin siis ulkofilettä, tuossa päällä on grillimaustevoita. Pihvin paistamisessa pointti on kuuma pannu, öljy hierotaan itse lihaan ja se, että ei mene kääntelemään lihaa kuin kerran. Kannattaa ottaa kello viereen ja pihvin paksuudesta riippuen 2-4 min. per puoli, niin kypsyysaste on mukavan medium.

Oijoi. Olipas pitkästä aikaa herkullista syödä kunnon pihvi, ja tuo vuohenjuustosalaatti sopi sen kylkeen enemmän kuin hyvin =). Jälkkäriksi olikin tuota alla olevaa piirasta, mikä kruunasi kyllä sunnuntain :D

No comments: