Apr 16, 2007

Persikkakääretorttu

Uusimmassa Pirkka-lehdessä (4/2007) oli mango-suklaakääretortun ohje. Muokkasin sitä vähän meidän suihimme sopivammaksi ja tämmöinen siitä tuli. Tosin täytettä olisi voinut olla ehkä hiukan vähemmän, nyt tuo oli vähän liian turvoksissa. Mainio idea muuten täytekakun täytteeksi.. =)

3 munaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk persikoita omassa mehussaan (alkuperäisessä ohjeessa siis mangoja)
2 dl vispikermaa (ap.ohjeessa oli 1 dl)
200 gr maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunanmehua


Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi muna-sokeriseokseen. Kääntele lastalla kunnolla sekaisin. Paista uunipellillä 225 asteisessa uunissa noin 6-8 min. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

Vaahdota vispikerma, yhdistä siihen tuorejuusto, sokerit, sitruunanmehu ja kuutioidut persikat. Levitä täyte kääretorttupohjalle ja rullaa mahdollisimman tiukasti leivinpaperin avulla rullaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.

En oikein muistakaan milloin olisin viimeksi kääretorttua leiponut, mutta oli kyllä vaivansa väärti (ja eikä sitä vaivaakaan siinä nyt niin paljon ollut, mukavaa puuhaa tuo leipominen =D)

6 comments:

Anonymous said...

On kyllä herkullisen näköistä!

Anonymous said...

Varmasti hyvää! Näyttää ainakin tosi herkulliselta!:)

t: Kmsu

Meri, Helsinki said...

Leipominen onkin ihanaa! Kuin terapiaa. :-) Näyttää herrrkulliseltä :-P Ehkä on itsekin hieman verestettävä noita kääretortunleivontataitoja...

Jenni said...

Herkullinen tuo kääretorttu olikin! Taidankin kehitellä tuosta vielä kokonaisen kakaun joku päivä..

Ylimuuli: Ihan oikeassa olet, leipominen on kuin terapiaa, pitäisi harrastaa useammin. Leipää haluaisin oppia leipomaan kunnolla, se on vielä hakusessa..

Anonymous said...

Heips! Minäkin tein tuota samaista kääretorttua pääsiäisenä ja vieläpä vastaaviin muokkauksin, eli mango aprikoosiksi, kerman pidin tosin ennallaan. Kaakaojauhe loppui vähän kesken, niin pilkoin vielä ihan Fazerin sinistä täytteen sekaan, oikein kunnolla rouskuviksi paloiksi. Ihanaa! Sopisi varmasti siihen suunniteltuun kakkuunkin, vaikkapa pinnalle...

Jenni said...

Suklaaidea kuulostaa erittäin hyvältä.. Ehkäpä sitä tekisi pienen vappukakun.. :D